ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

17 Ιουνίου 1964: Η μέρα που «πράσινοι» και «κόκκινοι» «γκρέμισαν» την Λ. Αλεξάνδρας (βίντεο)

17 Ιουνίου 1964: Η μέρα που «πράσινοι» και «κόκκινοι» «γκρέμισαν» την Λ. Αλεξάνδρας (βίντεο)

Ήταν 17 Ιουνίου 1964 και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι εξέδρες κατάμεστες, η ζέστη αποπνικτική και το ματς δυνατό και ντέρμπι, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται στο 16′ με τον Νεοφώτιστο και τους πράσινους να ισοφαρίζουν στο 36′ με τον Δομάζο.

Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση, στην οποία ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν λόγω των καιρικών συνθηκών. Έτσι, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και όταν χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία από κάθε πλευρά, οι οπαδοί των δύο ομάδων αποφάσισαν να… συνεργαστούν, φωνάζοντας απειλητικά ότι «θα μπούμε μέσα».

Μία που το είπαν και μία που το έκαναν, λίγο πριν το τέλος της παράτασης, θεωρώντας ότι το ματς ήταν «στημένο» για να έρθει ισοπαλία και να διεξαχθεί δεύτερο παιχνίδι για τις εισπράξεις. Έτσι, σε μια σπάνια περίπτωση… ομοψυχίας, οι οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν κρατήθηκαν άλλο και έκαναν… ντου στον αγωνιστικό χώρο, καταστρέφοντας ότι μπορούσαν να καταστρέψουν.

Για την ιστορία, η ΕΠΟ αποφάσισε να μηδενίσει και τις δύο ομάδες και να μην ανακηρύξει κυπελλούχο την ΑΕΚ που είχε ήδη προκριθεί στον τελικό, για να αλλάξει αυτό στη συνέχεια και να δοθεί ο τίτλος στην Ένωση, η οποία δεν έφερε καμία ευθύνη για ό,τι είχε συμβεί στον ημιτελικό των αιωνίων αντιπάλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.