ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σαν σήμερα το «χέρι του θεού» (βίντεο)

Σαν σήμερα το «χέρι του θεού» (βίντεο)

Ήταν η αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία για την Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όταν έμελλε να γράψει ιστορία πετυχαίνοντας το «χέρι του θεού» κι ένα από τα ομορφότερο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα πριν από τριάντα τέσσερα χρόνια, στις 22 Ιουνίου του 1986, ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες των ποδοσφαιρόφιλων: το γνωστό «χέρι του θεού» και το «μαγικό» γκολ πίσω από τη σέντρα, που πέρασε όποιον βρέθηκε στο πέρασμά του.

Με το πρώτο άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με το χέρι. Ήταν το έκτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, όταν σε επέλαση και σέντρα του Βαλντάνο ο Μαραντόνα ύψωσε το χέρι του, νίκησε τον Σίλτον και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, χωρίς να σημειώσει την παράβαση ο Τυνήσιος διαιτητής Μπιν Νασέρ. Πρόκειται για το γκολ που έμεινε στην ιστορία ως «το χέρι του θεού».

Το δεύτερο γκολ ο Ντιεγκίτο το σημείωσε όταν, ξεκινώντας από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον παίκτη μπήκε μπροστά του, έφθασε στη περιοχή και σκόραρε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν ένα αξέχαστο παιχνίδι, που δίχως άλλο έμεινε στην ιστορία για αυτά τα δύο γκολ. Έληξε 2-1 (για τους Άγγλους σκόραρε ο Λίνεκερ) και για τους Αργεντινούς είχε διπλή σημασία, αφού παράλληλα σήμαινε την… εκδίκησή τους για τον πόλεμο κατά της κατοχής των Νήσων Φόκλαντ, που κερδήθηκε από τους Βρετανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.