Ευρωπαία η ΑΕΚ – Κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Ευρωπαία η ΑΕΚ – Κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Η Ένωση έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη με το γκολ του Μάνταλου στο 50’, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μακέντα.

Σε μία χρονιά που άρχισε με μεγάλες φιλοδοξίες, η Ένωση πέτυχε το ελάχιστο: τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League. Στην έναρξη της σεζόν όλοι θα το θεωρούσαν μεγάλη αποτυχία. Με την απόδοση της ομάδας στα Play Off, το «κλείδωμα» της τέταρτης θέσης θεωρείται και… πάλι καλά.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κατέληξε στο… απόλυτο τίποτα. Το προηγούμενο καλοκαίρι διπλασίασε το μπάτζετ του, με σκοπό να παίξει στην Ευρώπη, αλλά… μηδέν εις το πηλίκο.

Οι λανθασμένες επιλογές των Ρόκα και Πογιάτος, η ατυχία στα Play Off, ορισμένα διαιτητικά σφάλματα και η αδυναμία του Μπόλονι να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παίζει μπάλα έφεραν την παταγώδη αποτυχία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο της εικόνας των δύο μεγάλων της Αθήνας στα Play Off: με πολλά λάθη, κακή ανάπτυξη και έλλειψη οργανωμένων επιθέσεων. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε λίγο πιο σίγουρος από την Ένωση, αλλά ένα σουτ του Σανκαρέ και ένα αδύναμο ψαλιδάκι του Καμπετσή δεν λογίζονται ως ευκαιρίες.

Το παιχνίδι κυλούσε αμφίρροπο μέχρι το 50’. Ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ ολιγώρησε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάνταλος πετάχτηκε μπροστά του, έκλεψε και με πλασέ σκόραρε!

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και τον Μάνταλο για να διπλασιάσει τα τέρματα της αμέσως μετά, αφού οι γηπεδούχοι πάγωσαν από την εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα για να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Μολό πέρασε άουτ και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώντας.

Η τελευταία ικμάδα του Παναθηναϊκού έφυγε στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νεντελτσάρου στον Μακέντα, με την βοήθεια του VAR, αλλά ο Ιταλός το εκτέλεσε στο δοκάρι και το 0-1 να μην αλλάζει.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς (80′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπαγκοτό), Καμπετσης (58′ Καρλίτος), Μακέντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.