ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φάλκο – ΑΕΚ 83-78: Ένας… Παππάς δεν ήταν αρκετός για να σώσει την κακή ΑΕΚ

Φάλκο – ΑΕΚ 83-78: Ένας… Παππάς δεν ήταν αρκετός για να σώσει την κακή ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε ασύνδετη τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα κόντρα στην Φάλκο και ηττήθηκε με 83-78 στην Ουγγαρία, με μοναδικό διασωθέντα το Νίκο Παππά.

Φλιώνης, Ανγκόλα, Βαουλέτ, Γέλοβατς και Γκρίφιν άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, που με τον Αμερικανό να δίνει λύσεις από την περιφέρεια εναλλασσόταν στο προβάδισμα με τους γηπεδούχους (5-8, 10-8). Τα γρήγορα δύο φάουλ του Ανγκόλα έφεραν πιο γρήγορα το ντεμπούτο του Παππά, ο οποίος προσφέροντας σκορ αλλά και μια καλή άμυνα βοήθησε την «Ένωση» να προηγηθεί με τέσσερις (17-21) λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο.

Η Φάλκο «έτρεξε» ένα 8-0 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου (25-21) αναγκάζοντας τον Στέφανο Δέδα να καλέσει τάιμ άουτ. Παρά την φοβερή αστοχία στα τρίποντα (3/15 στο ημίχρονο), η «Ένωση» χάρη στον ορεξάτο Παππά και με τον Κολόμ να σερβίρει αφειδώς ασίστ πέρασε μπροστά (28-29). Όμως δεν έλυσε το πρόβλημα του αμυντικού τρανζίσιον και φτάνοντας τους οκτώ πόντους παθητικό από αιφνιδιασμούς βρέθηκε στο -6, 38-32. Ο Παππάς με απίθανο προσωπικό καλάθι και φάουλ φρόντισε να μειώσει τη διαφορά στους τρεις για το 38-35 του ημιχρόνου.

Βελτιώνοντας για λίγο τη λειτουργία της στα μετόπισθεν και παίρνοντας πόντους από Ανγκόλα και Παππά με drive, η «Ένωση» πλησίασε γρήγορα στο 50-48 και στο 55-54.

Όμως οι Ούγγροι απάντησαν με ένα 9-0 και 8:33 πριν το τέλος έφτασαν για πρώτη φορά στο +10, 64-54. Ο Γκρίφιν με ένα γκολ-φάουλ και μια τάπα έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ να πλησιάσει στους πέντε, 68-63, με τεσσεράμισι λεπτά να απομένουν. Ο Περλ τιμώρησε δύο ολιγωρίες στην κιτρινόμαυρη άμυνα υπογράφοντας το 72-63, οι όποιες καλές άμυνες της «Ένωσης» δεν συνδυάζονταν με ριμπάουντ. Η «Ένωση» το πάλεψε, πλησίασε στο σουτ και κέρδισε με μια παγίδα την κατοχή στα 8,1’’ πριν το τέλος όμως ο Παππάς δέχτηκε τάπα και η Φάλκο με ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό πήρε τη νίκη με 83-78.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάλεπτα: 19-21, 38-35, 57-54, 83-78

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.