ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Έβγαλε αντίδραση και πήρε το… «θρίλερ»

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Έβγαλε αντίδραση και πήρε το… «θρίλερ»

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -6 στα 40″ πριν το τέλος, όμως καταθέτοντας ψυχή έφτασε σε μια επική ανατροπή επί της Φενέρμπαχτσε με 91-87, στην 2η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Μέικον, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Φλόιντ στην αρχική πεντάδα, με τον Πέρι να μένει εκτός σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Μονακό. Με τον Πιέρια Χένρι να μπαίνει δυναμικά και να ευστοχεί σε δύο διαδοχικά τρίποντα, η Φενέρ πήρε το προβάδισμα (6-8 στο 4′). Οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και χάρη στους πέντε μαζεμένους πόντους του Γουάιτ και δύο του Παπαπέτρου, έτρεξε ένα σερί 7-0 για την προσπέραση και το +5 (13-8 στο 6′).

Σε εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» έχασε το… μυαλό του και στις δύο πλευρές του παρκέ, με κακές επιλογές στην επίθεση και εξίσου τραγικές επιστροφές στην άμυνα. Σαν αποτέλεσμα αυτών, οι Τούρκοι βρήκαν 9 αναπάντητους πόντους στον αιφνιδιασμό για το 13-17 στο 8′. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ροκάνισε τη διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο στην ελάχιστη τιμή (20-21).

Με τον Χένρι να μην έχει… αντίπαλο και να φτάνει τους δέκα πόντους, η Φενέρ ξέφυγε στο +6 στις αρχές της δεύτερης περιόδου (22-28 στο 12′). Ο Πέρι βγήκε μπροστά για τον Παναθηναϊκό και με έξι πόντους αλλά και δύο καλές άμυνες βοήθησε τα μέγιστα μειώνοντας στον πόντο για το 31-32 στο 14′. Πολονάρα και Βέσελι όμως μπήκαν στην εξίσωση του αγώνα, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στο +6 (34-40 στο 17′).

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε μαζεμένοι πόντοι του Ντε Κολό εκτόξευσαν τη διαφορά στο +9 στο 18′ (36-45). Κάποιες καλές όμως άμυνας των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα καλάθια του Παπαπέτρου μάζεψαν τη διαφορά, με τον αρχηγό μάλιστα να πετυχαίνει και ένα εντυπωσιακό buzzer-beater floater για το 45-46 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν αλλεπάλληλα καλάθια, και τον Παναθηναϊκό να παραμένει κοντά στο σκορ στα μέσα του δεκαλέπτου (53-57 στο 25′). Σε εκείνο το σημείο όμως οι πολύ καλοί Κέντρικ Πέρι και Οκάρο Γουάιτ (9 πόντους έκαστος μέχρι τότε) συμπλήρωσαν τα τέσσερα τα φάουλ, με αποτέλεσμα να κάτσουν στον πάγκο.

Η Φενέρ εκμεταλλεύθηκε την εξέλιξη αυτή και με τους Ντε Κολό και Βέσελι να συνδέονται με το «πράσινο» καλάθι ανέβασαν τη διαφορά στους 8 για το 56-64 στο 28′. Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Παναθηναϊκός έβγαλε εκπληκτικές άμυνες, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση του αγώνα, δίνοντας ώθηση στους παίκτες του Πρίφτη οι οποίοι έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 8-0 για την ισοφάριση, προτού ο Πολονάρα με το δεύτερο τρίποντό του στο ματς να κάνει το 64-67 για το δεκάλεπτο.

Ο «Νέντο» με 5π. στην 4η περίοδο έγινε διψήφιος και κράτησε τον Παναθηναϊκό «ζωντανό», με ένα προσωπικό «ξέσπασμα» που είχε ανάγκη και ο ίδιος (71-74 στο 34′), με τον Μέικον να μειώνει στον πόντο (75-76 στο 35′). Με 5′ στο ρολόι το ΟΑΚΑ αποθέωσε τους παίκτες του Πρίφτη με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και ο Νέντοβιτς έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 2/2 βολές (77-76). Το ματς έγινε κανονικό… θρίλερ και ο Σέρβος διαμόρφωσε το 79-79 στο 37′, πριν κερδίσει ένα επιθετικό φάουλ στην επόμενη φάση.

Το γκολ – φάουλ του Οκάρο Ουάιτ φάνηκε να δίνει… μαξιλαράκι στον Παναθηναϊκό (82-79), αλλά ο Πιέρ και ο Βέσελι έκαναν το 82-83 στο 38′ και ανέτρεψαν την κατάσταση. Για να γίνει αυτό προηγήθηκε ένα λάθος του «Παπ» (πάτησε γραμμή), που είδαν οι διαιτητές, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από τα ριπλέι. Ο Παπαπέτρου αστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο και στη συνέχεια ο απίστευτος Βέσελι κάρφωσε στο «πράσινο» καλάθι (82-85, 1’17” για το τέλος). Ο Νέντοβιτς βρήκε σίδερο από τη γωνία, ο Πιερ τον νίκησε εύκολα στην άλλη πλευρά του γηπέδου και η τουρκική ομάδα «αγκάλιασε» την νίκη (82-87 στο 39:20), αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Ο Νέντοβιτς με 2/2 βολές μείωσε σε 84-87, ο Ντε Κολό έκανε ένα κρίσιμο λάθος και ο Γκούντουριτς τα… θαλάσσωσε με το αντιαθλητικό του στον Μέικον. Ο Αμερικανός έβαλε 2/2 βολές για το 86-87 και ο Παναθηναϊκός είχε δική του κατοχή και 10” στο ρολόι. Ο Νέντοβιτς δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Ουάιτ και στο «τριφύλλι» έμειναν τελικά 3”, αφού η μπάλα βγήκε από τα χέρια του Πιερ. Και τότε ο Μπούκερ… διέλυσε τη Φενέρ. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε φάουλ στον Νέντοβιτς πριν από την επαναφορά και ο Σέρβος με τρομερή ψυχραιμία έβαλε 2/2 βολές και «σφράγισε» την νίκη του Παναθηναϊκού (91-87 τελικό, καθώς προηγήθηκαν και εύστοχες βολές του Παπαπέτρου).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.