ΑΕΚ – Τρεβίζο 77-92: Ήττα με… κατεβασμένα τα χέρια – Δεν έφτανε μόνο ο Κολόμ

ΑΕΚ – Τρεβίζο 77-92: Ήττα με… κατεβασμένα τα χέρια – Δεν έφτανε μόνο ο Κολόμ

Οι Χάμερ και Κολόμ έδωσαν ψυχή και σώμα μέσα στο παρκέ, που όμως δεν έφτασαν στην ΑΕΚ που ηττήθηκε με 92-77 από την Τρεβίζο στα Λιόσια, για την 2η αγωνιστική της Basketball Champions League.

Το πάλεψε η ΑΕΚ απέναντι στην Τρεβίζο, αλλά στο φινάλε δεν τα κατάφερε. Η Ένωση γνώρισε την πρώτη ήττα της στο νέο της «σπίτι» στα Λιόσια, από την ιταλική ομάδα, που είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε απαντήσεις σε κάθε… ξέσπασμα της Ένωσης.

Οι παίκτες του Στέφανου Δέδα με μπροστάρηδες τους Χάμερ (22π) και Κολόμ (17π, με τον Ισπανό να αγωνίζεται με γαστρεντερίτιδα) πάλεψε ως το φινάλε αλλά γνώρισε ήττα, που είναι η δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο. Από την άλλη πλευρά η ιταλική ομάδα ανέβηκε στο 2-0 με τους Χένρι Σιμς (31π, 13ρ), Τζιορντάνο Μπορτολάνι (17π) και Τόμας Ντίμσα (16π, 11ασ) να κάνουν… θραύση και να «διαλύουν» την άμυνα της Ένωσης. Η οποία για ακόμα μια φορά εμφάνισε σημαντικά προβλήματα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Η Τρεβίζο κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό της και χάρη στους Ακέλε και Ράσελ έχτισε διαφορά στο σκορ (2-10, 2′). Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις με τον Χάμερ και μείωσε άμεσα (12-14, 5′). Ο Χάμερ με νέο τρίποντο μείωσε σε απόσταση… αναπνοής, αλλά η Τρεβίζο κράτησε τον έλεγχο με τον Μπορτολάνι (15-23, 8′). Τρεις πόντοι από τον Γέλοβατς μείωσαν σε 18-23 για την ΑΕΚ, σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Ο Τόμας Ντίμσα φώναξε παρών για την Τρεβίζο, με την ιταλική ομάδα να χτίζει εκ νέου διαφορά (22-30, 13′). Οι παίκτες του Μενέτι συνέχισαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με τον Ράσελ η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (24-35, 14′). Η άμυνα της ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα με τους Ιταλούς να τα τιμωρούν με μπροστάρη τον Σιμς (27-41, 16′). Η είσοδος του Δημήτρη Μαυροειδή έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, με την Ένωση να ροκανίζει τη διαφορά (34-43, 18′). Οι φιλοξενούμενοι όμως κράτησαν τα ηνία και χάρη σε Μπορτολάνι και Σιμς έκλεισαν το ημίχρονο στο +14 για το 36-50.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά η Τρεβίζο κρατούσε τον έλεγχο με τον Σιμς (39-54, 22′). Η άμυνα ανέβασε στροφές και με τους Γέλοβατς-Βαουλέτ να φωνάζουν παρών η διαφορά μειώθηκε (49-55, 25′). Ο Ντίμσα έδωσε λύση στην Τρεβίζο με τους Ιταλούς να παίρνουν ανάσα (52-61, 27′). Ο Κολόμ ανέλαβε δράση και με προσωπικές προσπάθειες μάζεψε τη διαφορά (60-65) στο τέλος της περιόδου.

Ο Τόμας Ντίμσα ήταν ορεξάτος στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και η Τρεβίζο επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (60-70, 33′). Η αντίδραη της ΑΕΚ ήταν άμεση. Ο Κολόμ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με διαδοχικά τρίποντα έφερε τη διαφορά στους 4 πόντους (68-72, 34′). Οι Ιταλοί δεν ξέφυγαν από το πλάνο τους και με τους Ράσελ-Μπορτολάνι να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά (70-80, 36′). Η ΑΕΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Γέλοβατς (75-82, 38′). Η προσπάθεια όμως έμεινε στην μέση, με την Τρεβίζο να ελέγχει το παιχνίδι και στο φινάλε να φτάνει στη νίκη, υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη ήττα της στα Λιόσια και δεύτερη στον όμιλο του BCL.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-50, 60-65, 77-92.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.