ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έδωσε μάχη, αλλά τα προβλήματα λύγισαν την ΑΕΚ που έχασε 86-79 από τη Νίζνι

Έδωσε μάχη, αλλά τα προβλήματα λύγισαν την ΑΕΚ που έχασε 86-79 από τη Νίζνι

Έδωσε μάχη, προηγήθηκε με 12 πόντους διαφορά μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά τα προβλήματα λύγισαν στο τέλος την ΑΕΚ που έχασε με 86-79 από τη Νίζνι στη Ρωσία.  

Η Ένωση ταξίδεψε στο Νόβγκοροντ χωρίς τους DJ Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την φάση του EuroCup, τον Άτιτς που ταλαιπωρείται από ίωση, την ώρα που οι Ανοσίκε και Γουόρεν έχουν αποδεσμευτεί.

Σε όλα αυτά προστέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής! Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση στην προθέρμανση και παρακολούθησε με πολιτικά την αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ, η Ένωση έκανε απίστευτο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε την ίδια ενέργεια και κρίσιμα λάθη δεν της επέτρεψαν να φύγει με το μεγάλο «διπλό».

Κορυφαίοι οι Δημήτρης Μαυροειδής με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και Μαλίκ Χέρστον με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους «κιτρινόμαυρους», που πάντως έχουν ακόμη στο χέρι τους την πρόκριση στους «32». Ο Βίκτορ Ραντ με 21 πόντους έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους, που δεν κάλυψαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (87-70).

Πλέον, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να… κάνει καθοριστικό βήμα για την είσοδό της στο Last 32 κι από το 4-4 θα δώσει μεγάλη «μάχη» τις τελευταίες αγωνιστικές απέναντι στις Χάποελ Ιερουσαλήμ (9/12 εκτός) και Νεπτούνας (16/12, εντός).

Το ματς 

Κατσίβελης, Καλαμπόκης, Χέρστον, Μιλόσεβιτς και Μαυροειδής άρχισαν τον αγώνα για την ΑΕΚ. Το γρήγορο 5-0 της Νίζνι δεν είχε συνέχεια, καθώς η «Ένωση» περνώντας συστηματικά την μπάλα στον σέντερ της και «χτυπώντας» όταν έπρεπε από την περιφέρεια με Μιλόσεβιτς και Χέρστον, πέρασε γρήγορα μπροστά (13-15). Μάλιστα ολοκληρώνοντας ένα 10-0 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου και με τον Μαυροειδή να κάνει θραύση (13π.) έφτασε την υπέρ της διαφορά στο +12 (19-31). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και βρήκαν λύσεις στην επίθεση, κυρίως με τους Στρέμπκοφ και Ραντ, αλλά αδυνατούσαν να πλησιάσουν περισσότερο από τους επτά (29-36). Σάκοτα και Σαρικόπουλος πρόσφεραν πολύτιμους πόντους από τον πάγκο και η «Ένωση» αποκατέστησε τη διψήφια διαφορά (38-48) προτού πάει στα αποδυτήρια με +8 (44-52) και απίθανα στατιστικά: 15/24 δίποντα (62%), 5/7 τρίποντα (71%) και υπεροχή στα ριμπάουντ (18-13).

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα η ΑΕΚ έφτασε ξανά στους δώδεκα (44-56), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ρώσοι «μπλόκαραν» την τροφοδοσία των ψηλών, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα κατέφυγαν σε κακές επιλογές και η Νίζνι με επί μέρους σκορ 19-3 πέρασαν μπροστά με 63-59. Ο Χέρστον ανέλαβε δράση και με προσωπικούς πόντους επανέφερε την ομάδα του μπροστά (63-65), αλλά μόνο για λίγο, καθώς η «Ένωση» αιμορραγούσε αμυντικά και έκανε πολλά λάθη (74-69). Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα όπλα (74-74) μέχρι τελικά να «λυγίσουν» από τις εμπνεύσεις του Ραντ για να έρθει η ήττα με 86-79. 

Δεκάλεπτα: 19-25, 44-52, 63-63, 86-79. 

Διαιτητές: Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρομάνο (Ισραήλ), Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία).

Νίζνι (Μπαγκάτσκις): Ραντ 21 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Ζαριάζκο, Ίβλεφ 9, Αντόνοφ 11, Μαχάλμπασιτς 8, Χβοστόφ 5 (10 ασίστ), Μπέρζινς 12 (13 ριμπ.), Στρέμπκοφ 15 (4 ασίστ), Κιρντιάτσκιν 5. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 10, Χέρστον 15 (7 ριμπ.), Μιλόσεβιτς 10, Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 3, Κατσίβελης 5 (6 ασίστ), Καλαμπόκης 5, Μαυροειδής 26 (10 ριμπ.). 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.