ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στ. Μπάρμπερι: Ο «εθνικός ήρωας» του Πεκίνου και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Στ. Μπάρμπερι: Ο «εθνικός ήρωας» του Πεκίνου και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο Στεφάν Μάρμπερι έγινε ο πρώτος μη Κινέζος παίκτης που παίρνει πράσινη κάρτα παραμονής στην ασιατική χώρα. Για πολλούς μπορεί να προκαλεί έκπληξη, γνωρίζοντας τις πολιτικές καταστάσεις που επικρατούν στην Κίνα, εν τούτοις, για όσους γνωρίζουν ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. 

Αγωνίζεται κατά τα πέντε τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα μπάσκετ και στις τέσσερις σεζόν που φοράει τη φανέλα των «Ducks» του Πεκίνου, την έχει οδηγήσει σε τρία πρωταθλήματα, ενώ ήταν πολυτιμότερος παίκτης πέρσι. Ο Μάρμπερι είναι κάτι σαν εθνικός ήρωας του Πεκίνου, ένας Αμερικανός που κατάφερε να αφομοιώσει την κινέζικη κουλτούρα και να μπει στις «καρδιές» αλλά και τη φιλοσοφία των Ασιατών. 

«Δεν πρόκειται να γυρίσω ξανά στις ΗΠΑ» ξεκαθάρισε κατά το παρελθόν ο παίκτης, ο οποίος έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ το 1996 και το 2009 αποφάσισε να μετακομίσει στην Κίνα. Για να λέμε του «στραβού το δίκιο», δεν είναι δυνατό να επιστρέψει όταν η παρουσία του στο Πεκίνο δεν περνάει απαρατήρητη, όταν ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το σύλλογο στο οποίο παίζει τη στιγμή, μάλιστα, που φέρνει χορηγίες 2-3εκ. ευρώ από τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μάρμπερι έχει δημιουργήσει στην Κίνα μια μεγάλη αθλητική εταιρία, που έχει χιλιάδες προϊόντα και του αποφέρει πολλά γιεν ετησίως. Άρα, για το λόγο αυτό κατάφερε να εξασφαλίσει πρώτος την πράσινη κάρτα παραμονής στην ασιατική χώρα… 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.