FIBA: Απειλή στο ελληνικό μπάσκετ για αποκλεισμό

FIBA: Απειλή στο ελληνικό μπάσκετ για αποκλεισμό

Η FIBA αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις χώρες ομάδες των οποίων επέλεξαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα και το Eurocup.

Ανάμεσα στις χώρες που έστειλε επιστολές, με τις οποίες απειλεί ευθέως για αποβολή από το Ευρωμπάσκετ του 2017 είναι και η Ελλάδα, μετά την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της Euroleague και όχι στο FIBA Champions League.

Στην επιστολή που έφτασε στην ΕΟΚ αναφέρεται πως υπάρχει απόφαση από τη FIBA να αποβάλλονται οι ομοσπονδίες οι ομάδες των οποίων επέλεξαν να συνταχθούν με την ECA (εταιρεία που έχει τις τύχες Ευρωλίγκας και Eurocup), ενώ καλεί μέχρι τις 20 Απριλίου σε ενημέρωση από πλευράς της ομοσπονδίας για τις θέσεις της.

Πάντως από πλευράς ΑΕΚ, που έχει υπογράψει για τρία χρόνια με το Eurocup, δεν φαίνεται καμία διάθεση υπαναχώρησης, ενώ το ίδιο ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που έχουν υπογράψει δεκαετή συμβόλαια με την Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η FIBA έμοιαζε να έχει αποδεχτεί τις συμφωνίες των ομάδων με την Ευρωλίγκα για να παίξουν στην κορυφαία της διοργάνωση και είχε ενστάσεις μόνο για το Eurocup, αλλά φαίνεται πως πλέον αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της προς όλους.

Σημειώνεται πως συνολικά 14 χώρες έχουν λάβει τη συγκεκριμένη επιστολή από τη FIBA Europe και οι κυρώσεις μπορεί να έχουν προεκτάσεις για το Προολυμπιακό ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και αυτό αποτελεί απόφαση της FIBA World.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν της Ελλάδας τέτοια επιστολή έχουν λάβει επίσης Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Σερβία, Ρωσία, Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, ΠΓΔΜ και Πολωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.