ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στον τελικό – Επιβλήθηκε επί της Λαμποράλ με 88-77

Η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στον τελικό – Επιβλήθηκε επί της Λαμποράλ με 88-77

Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση για τη Λαμποράλ Κούτσα (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά ο Κώστας Σλούκας (13 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ) πήρε από το χέρι στο τέλος της κανονικής περιόδου τη Φενέρμπαχτσε, η οποία νίκησε 88-77 (72-72 κανονικός αγώνας) και έτσι προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη!

Το ματς

Καταιγιστικό ξεκίνημα έκανε η Φενέρ, καθώς μέσα από την εξαιρετική της άμυνα βρήκε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, κάνοντας ένα 13-0 στα πρώτα τρία λεπτά! Στη συνέχεια, πέρασε ο Γιάννης Μπουρούσης στο παρκέ και δίνοντας λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ (δίνοντας παράλληλα και αρκετό χώρο στον Τιγί) η Λαμποράλ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, φτάνοντάς την στο καλάθι (15-13), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η απάντηση του Ομπράντοβιτς ήταν ο Σλούκας, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο βοήθησε αρκετά την ομάδα του στη δημιουργία και έτσι εκείνη έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη 23-15.

Το… σόου του Μπουρούση συνεχιζόταν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στη Λαμποράλ να παραμένει στο παιχνίδι (25-22). Όμως, στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε ο Βέσελι για τη Φενέρ, η οποία παίρνοντας και το ένα επιθετικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, πήγε στο +8 (32-24), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Έλληνας σέντερ αποσύρθηκε στον πάγκο «φορτωμένος» με τρία φάουλ, αλλά ο «καυτός» Άνταμς πήρε τη… σκυτάλη και έτσι διατηρούσε τους Βάσκους για τα καλά στο παιχνίδι, με τη διαφορά να ήταν στην ελάχιστη τιμή της (41-40), όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι καλές άμυνες της Λαμποράλ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, της έδωσαν την ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στο προβάδισμα (41-42) στην αναμέτρηση, με την απάντηση της Φενέρ να ήταν ο Άντιτς, ο οποίος με δικούς του πόντους την πήγε στο +4 (46-42). Οι Βάσκοι δεν τα παρατούσαν και δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει (48-47) και με τον Άνταμς να συνεχίζει να τα βάζει από… παντού, έφτασαν ακόμη και στο +4 (50-54), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου! Εκεί, «μίλησε» ο Ντατόμε για την ομάδα του Ζοτς (55-54), αλλά στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Μπουρούσης με… τρελό τρίποντο διαμόρφωσε το 55-57!

Με την ίδια… φόρα μπήκε ο Μπουρούσης και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου με ένα δικό του 5-0, πήγε τη Λαμποράλ στο +7 (55-62), το οποίο οι Βάσκοι το διατήρησαν μέχρι τα μισά χάρη και στον Τζέιμς (59-66). Όμως, σε εκείνο το σημείο η Φενέρμπαχτσε πίεσε πολύ στην άμυνα και με τον Βέσελι να παίρνει… μπρος στην επίθεση, ψαλίδισε τη διαφορά στον πόντο (65-66). Η ομάδα του Περάσοβιτς εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμά της (67-71), ώσπου οι Ντατόμε και Σλούκας ισοφάρισαν σε 72-72 στα 25’’, ενώ στο μεταξύ οι Ισπανοί έχασαν κάποιες κρίσιμες βολές! Στην τελευταία επίθεση, ο Άνταμς αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η απογοήτευση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στη Λαμποράλ Κούτσα και αυτό εκμεταλλεύτηκε η Φενέρ με τον Μπογκντάνοβιτς, πηγαίνοντας στο +9 (83-74), μέσα σε τρία λεπτά. Πλέον, χρόνος δεν υπήρχε για την ανατροπή και έτσι η τουρκική ομάδα πήρε τη νίκη με το τελικό 88-77!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-40, 55-57, 72-72 κ.α., 88-77.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.