Αήττητη η Εθνική Ελλάδος στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ (βίντεο)

Αήττητη η Εθνική Ελλάδος στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ (βίντεο)

Η Εθνική Ανδρών του μπάσκετ ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο, γράφοντας το 6/6 στον 8ο όμιλο και ολοκληρώνοντας αήττητη την πορεία της στην α’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 που θα γίνει στην Κίνα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε εκτός έδρας με 78-56 της Εσθονίας, στο δεύτερο αγώνα της στο τρίτο «παράθυρο» της πρώτης προκριματικής φάσης.

Για ακόμη μία φορά ο Κωνσταντίνος Μήτογλου πρωταγωνίστησε στην επίθεση της «γαλανόλευκης» με 18 πόντους, όσους σημείωσε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής.

Στη β’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει τις Σερβία, Γερμανία και Γεωργία, με τις ομάδες να μεταφέρουν στο νέο όμιλο τα αποτελέσματά τους από την α’ φάση και τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στην τελική του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78

Βασιζόμενη σε κάποια ξεσπάσματα της σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (27-35). Με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε μία διαφορά 11 πόντων (29-40 στο 21), αλλά και πάλι η έλλειψη διάρκειας στην άμυνα δεν του επέτρεψε να τη διατηρήσει (48-56 στο 30΄). Ο… επίλογος του αγώνα, πάντως, ανήκε αποκλειστικά στην ελληνική ομάδα, η οποία με αμυντικό και επιθετικό ρεσιτάλ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-22, με την ολοκλήρωση του αγώνα να τη βρίσκει στο +22 (78-56).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντοζάι (Κροατία), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Καλατράβα (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:
ΕΣΘΟΝΙΑ (Τιτ Σοκ): Γιοσάαρ 2, Κίτσινγκ 5 (1), Κότσαρ 9, Κουλαμάε 11 (1), Ραϊέστε 14 (2), Ντόρμπεκ 2, Λάανε 3 (1), Νούργκερ 2, Παασόγια, Βέιντεμαν, Βένε 8

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 18 (2), Μποχωρίδης 6, Μπουρούσης 7, Κατσίβελης 13 (1), Μάντζαρης, Γιαννόπουλος, Γκίκας 2, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαργαρίτης 2, Μήτογλου 18 (1), Σαλούστρος, Βασιλόπουλος 9 (2).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.