Δεν έφθασε το «μυθικό» τρίποντο του Ρογκαβόπουλου- Ήττα για την Ελλάδα (φωτο- βίντεο)

Δεν έφθασε το «μυθικό» τρίποντο του Ρογκαβόπουλου- Ήττα για την Ελλάδα (φωτο- βίντεο)

Στη 14 θέση της κατηγορίας της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατέληξε η Εθνική Ελλάδας των εφήβων στο μπάσκετ, μετά την ήττα από τη Φιλανδία στους αγώνες κατάταξης. Η τρίποντη “βόμβα” του Ρογκαβόπουλου έστειλε προσωρινά το ματς στην παράταση, αλλά δεν απέτρεψε την ήττα με 89-85.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων πήρε την 14η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας στη Λετονία, μετά την ήττα με 89-85 στην παράταση από την Φινλανδία. Παρά την ήττα πάντως, η ελληνική ομάδα δεν θα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία, αφού το ευρωπαϊκό U18 του 2019 θα διεξαχθεί στη χώρα μας (Βόλος).

Το παιχνίδι

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με 6-10 (6΄12΄΄) μετά από λέι απ του Γαργαλή και με 15-20 (1΄50΄΄) όταν ευστόχησε σε τρίποντο ο Σανδραμάνης. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Φινλανδοί βρέθηκαν να προηγούνται με 23-22, όμως η Εθνική μας με επί μέρους σκορ 2-8 πήρε ξανά το προβάδισμα (25-30, 6΄36΄)΄. Με την ελληνική ομάδα να σκοράρει μόλις 2 πόντους στα επόμενα 5 λεπτά, έδωσε τη δυνατότητα στη Φινλανδία να προηγηθεί και πάλι (34-32), όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα (34-37).

Η κακή αμυντική απόδοση έφερε σε δύσκολη την Εθνική μας, καθώς επέτρεψε στους Φινλανδούς να πάρουν ξανά προβάδισμα και να το διευρύνουν σε 51-41 (4΄36΄΄) και σε 56-46 (2΄13΄΄) με τον Γιάντουνεν να εκτελεί κοντά στο καλάθι και τον Ταβανάινεν από την περιφέρεια.

Το ξέσπασμα της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου της επέτρεψε με ένα σερί 11-0 να ισοφαρίσει σε 60-60 (7΄14΄΄). Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, καθώς ενώ η Εθνική μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 72-63, ισοφάρισε με το απίθανο τρίποντο του Ρογκαβόπουλου σε 75-75, 8΄΄πριν τη λήξη και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο όμως, δύο τρίποντα του Ταβανάινεν έφεραν την Φινλανδία να προηγείται με 85-81 και οι παίκτες της εθνικής μας δεν κατάφεραν ουσιαστικά να διεκδικήσουν τη νίκη στη συνέχεια, με το 89-85 να είναι το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις στο Φιλανδία – Ελλάδα

Φιλανδία (Λοχικόσκι): Εόσια, Γκράντλαντ 20(2), Γιάντουνεν 22, Ρατουσάλο, Ταβανάινεν 35(8), Αμζίλ 4, Σαγιάντιλα 2, Στόγκαρντ 3(1), Τανάμο 3, Τίμονεν.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Τσιρογιάννης 2, Τσουμάνης, Ρογκαβόπουλος 33 (5), Κουρτίδης 6, Χατζηδάκης , Αρσενόπουλος 3(1), Γαργαλής 17(2), Καματερός , Σανδραμάνης 18(6), Βουλγαρόπουλος, Καράμπελας 2, Καματερός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάλεπτα: 21-22, 34-37, 60-49, 75-75 (89-85).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.