Γιατί ξεχώριζε στο NBA ο Μάικλ Τζόρνταν; -Το μεγάλο μυστικό [φωτό, βίντεο]

Γιατί ξεχώριζε στο NBA ο Μάικλ Τζόρνταν; -Το μεγάλο μυστικό [φωτό, βίντεο]

Για πολλούς είναι ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Ο άνθρωπος που… άλλαξε επίπεδο το άθλημα, που το έκανε παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι 55 ετών και από το 2003 (στα 40 του) έχει σταματήσει την ενεργό δράση. Ωστόσο, ακόμη εξετάζουν το φαινόμενο Τζόρνταν και πως κατάφερε όλα αυτά τα σπουδαία που πέτυχε στην τεράστια καριέρα του.

Και όλα δείχνουν ότι είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους στο NBA. Το άνοιγμα των χεριών του αποτελούσε βασικό πλεονέκτημα στον τρόπο παιχνιδιού του όπως είχε παραδεχτεί και ο Φιλ Τζάκσον

Για να καταλάβετε καλύτερα ενώ ο Τζόρνταν είχε ύψος 2.01μ. όμως το άνοιγμα των χεριών του ήταν πολύ μεγαλύτερο (σύμφωνα με το «Basket Network» έφτανε τα 240 εκατοστά). Σε συνδυασμό με την παλάμη του τα πάντα γίνονταν πιο απρόβλεπτα όταν η μπάλα βρισκόταν στα δικά του χέρια.

Ο Φιλ Τζάκσον παραδέχεται μεταξύ άλλων πως, «οι ώμοι και τα χέρια του Μάικλ ήταν πολύ μεγάλα και έτσι είχε την ευκαιρία ακόμη και με το ένα χέρι που την κρατούσε να μπορεί να αξιοποιήσει τη φάση. Αν θέλουμε να βρούμε μία σημαντική διαφορά μεταξύ του Μάικλ και του Κόμπι είναι τα χέρια του Τζόρνταν, η παλάμη του.. Τον βοηθούσε πάρα πολύ στο παιχνίδι του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.