ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλο πρόστιμο 440.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό- Επανέφερε τις παλιές ποινές συν 30.000 ευρώ η Euroleague

Μεγάλο πρόστιμο 440.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό- Επανέφερε τις παλιές ποινές συν 30.000 ευρώ η Euroleague

Τα όσα επιβαρυντικά έγραψαν για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο οι διαιτητές της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Φύλλο Αγώνα της αναμέτρησης για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή στην επιβολή νέου προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά κυρίως την επαναφορά παλιότερων ποινών…

Όπως ανακοίνωσε η EuroLeague, επανήλθαν και οι ποινές που έφταναν τις 410.000 ευρώ και είχαν ουσιαστικά… απενεργοποιηθεί σε ένδειξη καλής θέλησης, μετά τις επαφές των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι.

Το νέο πρόστιμο των 30.000 αφορά στην έλλειψη σεβασμού, όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, σε μέλος του διαιτητικού τρίο και σε σχόλια που αναπαράχθηκαν από αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πλήξουν το γόητρο της EuroLeague. Πλέον το συνολικό πρόστιμο φτάνει στις 440.000 ευρώ!!! Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

«Ο Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν σε μέλος της διαιτητικής τριάδας, ενώ υπήρξαν και σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της διοργάνωσης. Ο Πειθαρχικός Δικαστής απεφάνθη πως ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Ως εκ τούτου, η EuroLeague Basketball αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις εξής ποινές, από τη σεζόν 2017/18, οι οποίες είχαν “παγώσει” τον περασμένο Οκτώβριο: 160.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και τις 16 Απριλίου, 250.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 20 Απριλίου. Η απαγόρευση εισόδου παραμένει σε αναστολή, ωστόσο η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση νέας παράβασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται επίσης με 2.500 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και με 3.500 για τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ. Πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.