ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Basket League: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 98-72

Basket League: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 98-72

Επιστροφή στις νίκες, όσον αφορά την Basket League, για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε 98-72 του Πανιωνίου στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν μέχρι το -11, ωστόσο μόλις πάτησαν το γκάζι, ξέφυγαν στο σκορ.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Μπλατ οι Γουίλιαμς-Γκος (17 πόντοι), Βεζένκοβ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ ο τεχνικός των Πειραιωτών έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Στα θετικά νέα η επάνοδος του Αγραβάνη στο παρκέ μετά από έναν περίπου χρόνο, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Πρίντεζης.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Παπαντωνίου (20 πόντοι, 5 ασίστ), ενώ στον πάγκο των «κυανέρυθρων» έκανε πρεμιέρα ο νέος τεχνικός τους, Νίκος Οικονόμου.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 5-0 στο πρώτο λεπτό, αλλά ο Πανιώνιος «έτρεξε» σερί 8-0 για να περάσει μπροστά (5-8 στο 3’). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (18-15 στο 6’) αφού ήταν αρκετά άστοχοι και υπέπεσαν σε λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους Νεοσμυρνιώτες να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +2 (18-20).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα του Οικονόμου να ξεφεύγει με 10 πόντους διαφορά (18-28 στο 12’) κι ενώ πέτυχε σερί 13-0 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Παπαντωνίου. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν μέχρι και το +11 (20-31 στο 13’), ενώ διατήρησαν μια καλή διαφορά μέχρι τα μέσα της περιόδου (25-35 στο 15’).

Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Μπλατ αφυπνίστηκαν και με μπροστάρη τον Βεζένκοβ «έτρεξαν» ένα επιμέρους 17-4 για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση (42-39 στο 19’). Με buzzer beater τρίποντο του Γουίλιαμς-Γκος, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 4 πόντων (45-41).

Μετά την ανάπαυλα οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το… γκάζι, έσφιξαν την άμυνά τους και με σωστές επιλογές στην επίθεση απομακρύνθηκαν με 10 πόντους διαφορά (54-44 στο 23’). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και έφτασαν μέχρι και το +17 (65-48 στο 27’) έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ.

Φυσικά σε αυτό το διάστημα μπήκαν κι άλλοι παίκτες των Πειραιωτών στην εξίσωση, όπως ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Τίμα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +15 (71-56) κι ενώ έδειχνε πλέον να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μπλατ μπήκε ακόμα πιο… αγριεμένη και με ένα επιμέρους σκορ 14-2 έφτασε στο +27 (85-58 στο 33’). Στα μισά της περιόδου, ο τεχνικός των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Αγραβάνη να επανέλθει στα παρκέ μετά από έναν περίπου χρόνο απουσίας, με τον 23χρονο να αποθεώνεται από τους φιλάθλους της ομάδας. Μάλιστα, ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε και τους πρώτους του πόντους λίγο μετά την είσοδό του στο παρκέ.

Από ‘κει και πέρα, το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί είναι η τελική διαφορά, η οποία έφτασε στις παρυφές των 30 πόντων (98-69 στο 39’). Με ένα τρίποντο του Καμαριανού ο Πανιώνιος μείωσε για το τελικό 98-72, που σηματοδότησε την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες στην Basket League, τέσσερις ημέρες πριν υποδεχθεί την Μπουντούτσνοστ για την Ευρωλίγκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-41, 71-56, 98-72.
Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοβ 15 (6 ριμπ.), Μιλουτίνοβ 6, Παπανικολάου 10 (4/4 εντός παιδιάς), Γουίλιαμς-Γκος 17, Τίμα 11, Αγραβάνης 2, Σπανούλης 9 (7 ασίστ), Τολιόπουλος, Μπόγρης 6, Μάντζαρης 3 (5 ασίστ), Στρέλνιεκς 4, ΛεΝτέι 15.
Πανιώνιος (Οικονόμου): Παπαντωνίου 20 (5 ασίστ), Μπέρι 14, Τέιλορ 8 (7 ριμπ.), Χάρις 9, Σινγκλέρ 3, Καμαριανός 3, Δίπλαρος 7 (4 ασίστ), Ντόρσεϊ 8 (6 ριμπ.), Καμπερίδης, Δημητρακόπουλος, Ρουμελιώτης, Χουγκάζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.