ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός στον τελικό – Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε για το β’ ημίχρονο

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός στον τελικό – Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε για το β’ ημίχρονο

“Τινάχτηκε στον αέρα” το ντέρμπτι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ. Την απόφαση να μην κατέβει να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στο πρώτο, πήρε ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ έντονα παράπονα από τη διαιτησία των Αναστόπουλου, Παναγιώτου και Μάνου στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αφότου έληξε το πρώτο μέρος, υπήρξε επικοινωνία με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και εκείνοι έδωσαν την εντολή να μην κατέβουν οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να παίξουν στο δεύτερο 20λεπτο.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός οι διαιτητές έδωσαν 12,5 λεπτά προθεσμία στους ερυθρόλευκους για να επιστρέψουν στο παρκέ, κάτι που δεν συνέβη ποτέ και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης παίρνοντας το παιχνίδι στα χαρτιά.

Η χαρακτηριστική ατάκα από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο ήταν «παίξτε μόνοι σας»!

Ετσι, λίγα λεπτά μετά τις 21:00, η αποστολή του Ολυμπιακού ενημέρωσε μέσω Twitter πως το πούλμαν αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν το ζέσταμά τους και ο κόσμος έμενε στις εξέδρες.

Αυτά αναφέρει το «φύλλο αγώνα» του ντέρμπι

“Πριν από την έναρξη του αγώνα άναψαν 10 πυρσοί με λάμψη και καπνό. Ο αγώνας διεκόπη οριστικά εις βάρος της Β’ Ομάδας γιατί δεν εμφανίστηκε στο β’ ημίχρονο. Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών, μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνα”.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: “Αηδιάσαμε, δεν πάει άλλο”

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ για την απόφαση του Ολυμπιακού: «Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Τα είπαμε και ξαναείπαμε, Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει και άλλες φορές. Φτάνει πια. Τέλος. Πρέπει η πολιτεία και ο υπουργός αθλητισμού επιτέλους να πάρουν τα μέτρα τους και να καθαρίσει αυτή η βρωμιά».

Εν συνεχεία, ο Χρήστος Σταυρόπουλος ζήτησε παρέμβαση της Πολιτείας:

«Πρέπει η Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της, ο υφυπουργός Αθλητισμού, να πάρει τα μέτρα της η Πολιτεία και να καθαρίσει αυτή τη βρωμιά».

Οταν ο δημοσιογράφος του μετέφερε τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σύμφωνα με την οποία «οι κύριοι Αγγελόπουλοι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό και βρήκαν ευκαιρία…» ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε:

«Μάλλον αυτό εύχεται ο κύριος Γιαννακόπουλος, να φύγουν οι κύριοι Αγγελόπουλοι».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Ολυμπιακού και δήλωσε:

«Αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν παίκτες από ό,τι φαίνεται απλήρωτους, Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Τώρα το κάνουν γιατί δεν τους αρέσει η διαιτησία. Ο λόγος που το κάνουν είναι για να φύγει η οικογένεια των Αγγελόπουλων από τον Ολυμπιακό και να το ρίξουν σε εμάς και τους διαιτητές. Αυτά είναι απαράδεκτα. Κερδίζουμε και χάνουμε μέσα στο γήπεδο. Κι εμείς έχουμε χάσει και μία και δύο φορές στο ΣΕΦ και καθόμαστε μέσα και παίζουμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κομισάριος της αναμέτρησης, Θεόδωρος Βιδάλης, επιβεβαίωσε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν προτίθενται να αγωνιστούν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες να κάνουν ήδη ντους στα αποδυτήρια για να αποχωρήσουν.

Παρότι πρόκειται για αγώνα Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει και με τιιμωρία στο πρωτάθλημα, διότι υπάρχει κοινό δίκαιο ανάμεσα στις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης από έναν έως έξι βαθμούς στην Basket League. Κάτι που φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ερυθρόλευκους, που προφανώς θεωρούν ότι δεν θα επηρεάσει την όποια προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τον τίτλο στην Basket League.

Το χρονικό του αγώνα

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να συμπληρώνει μέσα στο πρώτο 1,5 λεπτό του αγώνα τρία ομαδικά φάουλ (τα δύο ήταν του Τίμα). Οι δυο ομάδες ήταν βιαστικές στις επιθετικές τους επιλογές, κάτι που δικαιολόγησε το 6-5 του πρώτου τετραλέπτου. Στη συνέχεια όμως οι “αιώνιοι” ανέβασαν στροφές.

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε μια μικρή διαφορά, με τον Παπαπέτρου να πετυχαίνει απανωτούς πόντους και τον Καλάθη να… σερβίρει. Από τους “ερυθρόλευκους” ξεχώρισε μόνο ο Γουέμπερ. Οι “ερυθρόλευκοι” εμφάνισαν πρόβλημα στη γρήγορη μεταφορά της μπάλας, δεχόμενοι μάλιστα πόντους… στην πλάτη της άμυνας τους από τους Τόμας και Γκιστ (από ασίστ του Καλάθη). Το “τριφύλλι” έβγαλε μεγάλο πάθος στην άμυνα και -παρά τους απανωτούς πόντους που δέχθηκε από τον ΛεΝτέι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (23-12).

Οι δυο ομάδες μπήκαν… νευρικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας κακές επιθετικές επιλογές (ειδικά ο Παναθηναϊκός) και πολλά λάθη. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά από τους 9 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, επηρεασμένο και από τα φάουλ που φορτώθηκε και πάλι.

Το “τριφύλλι” βρήκε ρυθμό -συνέχισε να βγάζει ενέργεια στην άμυνα- και “χτύπησε” μέσα στο “ζωγραφιστό” με Τόμας και Γκιστ. Ο μόνος που φάνηκε να το προσπαθεί από τους “ερυθρόλευκους” ήταν ο Γουέμπερ. Το τρίποντο του Σπανούλη λίγο πριν το ημίχρονο μείωσε τη διαφορά στους 15 πόντους τη διαφορά (40-25).

Αυτό όμως ήταν τελικά και το τέλος του αγώνα, μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει το ματς και να μη βγει στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.