ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολυμπιακός: Κίνδυνος για -6 βαθμούς σε κάθε αγωνιστική της Basket League

Ολυμπιακός: Κίνδυνος για -6 βαθμούς σε κάθε αγωνιστική της Basket League

Η σημερινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού, μια μέρα μετά τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ που δεν τελείωσε ποτέ λόγω της αποχώρησής του, φέρνει τους «ερυθρόλευκους» μπροστά σε σοβαρούς κινδύνους, βάσει των όσων προβλέπονται από τον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό του πρωταθλήματος.

Μπορεί για την αποχώρησή τους από τον αγώνα κυπέλλου η πιθανότερη ποινή να είναι αφαίρεση ενός ή δύο βαθμών, καθώς την απόφαση θα πάρει ο δικαστής του ΕΣΑΚΕ αν και πρόκειται για αγώνα του Κυπέλλου, όμως, επεκτείνοντας την αντίδρασή τους στο πρωτάθλημα, όπως κάνουν σήμερα σαφές, το πράγμα αλλάζει.

Στο κεφάλαιο Γ, άρθρο 18/2/Β/β’ προβλέπεται ρητά αφαίρεση έξι βαθμών για ομάδα που δεν εμφανίζεται ή αποχωρεί από αγώνα χωρίς λόγους ανωτέρας βίας. Αν το κάνει σε κανονική διάρκεια αφαιρούνται από την τρέχουσα βαθμολογία, αν το κάνει στα πλέι οφ πάνε στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήδη στη 19η αγωνιστική, υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, ενώ μέχρι την 26η που λήγει το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και με τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου να συμμετέχουν στην πλειοψηφία των κληρώσεων οι πιθανότητες να βγουν σε αγώνες του είναι μεγάλη.

Είναι σαφές ότι πετάει το μπαλάκι στην Πολιτεία για παρέμβαση παρόμοια με το ποδόσφαιρο και ξένους διαιτητές, με δύο σημαντικές διαφορές. Οτι στο ποδόσφαιρο ήταν σύμφωνη η διεθνής ομοσπονδία και κατ’ επέκταση και η ΕΠΟ και ότι σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλιεάδης πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι «εμείς θεσπίζουμε τους νόμους, δεν μπορούμε να μπλεχτούμε στην διαιτησία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι στο ισχύον καθεστώς αλλά και στην στάση του Ολυμπιακού, ο κίνδυνος για αφαίρεση πολλών βαθμών είναι ορατός…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.