Οι ηττημένοι που «τρέλαναν» κόσμο σε διαγωνισμό καρφωμάτων! (βίντεο)

Οι ηττημένοι που «τρέλαναν» κόσμο σε διαγωνισμό καρφωμάτων! (βίντεο)

Τι έχουν δει τα ματάκια μας σε διαγωνισμούς καρφωμάτων. Όταν υπάρχει φαντασία, γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων πτήσεων. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και έτσι το gazzetta.gr επέλεξε 5 περιπτώσεις παικτών που έκαναν εκπληκτικά πράγματα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν. Μερικοί από αυτούς το άξιζαν και με το παραπάνω.

Πάμε να δούμε 5 παρουσίες σε διαγωνισμό καρφωμάτων που μας έμειναν αξέχαστες, παρόλο που η κορυφή πήγε σε κάποιον άλλο. Και οι 5 ήταν υπέροχοι.

Καλή απόλαυση

Serge Ibaka, 2011

Eντάξει δύσκολα νικάς τον Μπλέικ Γκρίφιν σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Παρόλα αυτά ο Σερζ Ιμπάκα μας πρόσφερε εντυπωσιακές πτήσεις το 2011. Ο παίκτης των Θάντερ τότε είχε πατήσει πίσω από τη βολή και στη συνέχεια κάρφωσε, σηκώνοντας στο πόδι το γήπεδο. Έκανε και ένα κάρφωμα που δεν είχαμε ξαναδεί, αφού στερέωσε ένα αρκουδάκι στο μπροστινό μέρος της στεφάνης, απογειώθηκε, κάρφωσε και έπιασε το αρκουδάκι με τα δόντια. Εξαιρετική προσπάθεια από τον Σερζ, όμως ο Μπλέικ δεν γινόταν να χάσει. Μέχρι και αυτοκίνητο έβαλε για να τον νικήσει και τα κατάφερε. Πάντως σε αντίθεση με αυτά που θα δείτε παρακάτω, ο Μπλέικ ήταν με διαφορά ο καλύτερος εκείνης της βραδιάς.

Jason Richardson, 2004

Το 2004 ο Τζέισον Ρίτσαρντσον ήθελε να κάνει το three-peat και ίσως να το δικαιούταν. Όμως ο Φρεντ Τζόουνς δεν του επέτρεψε να το κάνει. Πάντως ο παίκτης των Ουόριορς μας χάρισε ένα από τα κορυφαία καρφώματα στην ιστορία. Πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό, την έπιασε στον αέρα, πρόλαβε να την περάσει κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε. Ένα έργο τέχνης! Ίσως να του στοίχισε που δοκίμασε να κάνει το απίστευτο. Κάρφωμα 360 μοιρών και πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια! Ναι αυτό προσπάθησε να κάνει για να τρελάνει κόσμο. Λατρεία Τζέισον Ρίτσαρντσον σίγουρα άξιζες τον τίτλο. Για τους μερακλήδες του ΝΒΑ, ένας από τους πιο ξεχωριστούς dunkers που πάτησαν το πόδι τους στο ΝΒΑ.

Amar’e Stoudemire, 2005

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον Τζος Σμιθ, ο οποίος τότε έκανε εκπληκτικά καρφώματα και νίκησε, αλλά και ο Αμάρε του έδωσε και κατάλαβε. Φυσικά σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο μπαλαδόρος Στιβ Νας. Ο Αμάρε την πέταξε στο ταμπλό, ο Καναδός μάγος του έδωσε ασίστ με κεφαλιά και ο εκρηκτικός ψηλός των Σανς κάρφωσε με reverse πτήση. Μάλιστα ο Νας έκανε ασίστ και με ποδοσφαιρικό τσαλιμάκι, όμως το γεγονός πως το δοκίμασαν πολλές φορές μέχρι να τους βγει, τους έκανε να χάσουν τη πρωτιά. Πάντως έφεραν κάτι μοναδικό στον διαγωνισμό. Την μαγεία που χάριζαν στους φίλους τους Σανς στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, τη μετέφεραν στον διαγωνισμό καρφωμάτων και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Την πάσα που βγάζει ο Νας με τα πόδια, δεν μπορούν να τη βγάλουν ούτε ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν είναι και τόσο ντελικάτοι. Αμάρε και Νας, ένα απίστευτο δίδυμο.

Andre Iguodala, 2006

Είναι ο πρώτος που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για εκπληκτικά καρφώματα, τα οποία δεν ήταν όμως αρκετά για να πάρει την κορυφή. Ο κύριος Ιγκουοντάλα έπρεπε να νικήσει στον διαγωνισμό του 2006. Ο Iggy έκανε ένα απίστευτο κάρφωμα με τη βοήθεια του Άιβερσον, το οποίο δεν ξεχνιέται με τίποτα. O Answer του πέταξε τη μπάλα στη γωνία του ταμπλό και ο Αντρέ ήρθε από πίσω την έπιασε, έκανε σπάσιμο του κορμού του για να μην βρει το κεφάλι του στο ταμπλό και κάρφωσε ανάποδα. Επιπλέον σε άλλο κάρφωμα του πέρασε τη μπάλα πίσω από την πλάτη και τρέλανε κόσμο, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κάνει το περίφημο between the legs dunke. Το τρόπαιο όμως πήγε στον Νέιτ Ρόμπινσον στον οποίο δόθηκαν αμέτρητες ευκαιρίες για να πετύχει το τελευταίο κάρφωμα του στον διαγωνισμό. Κρίμα ρε Ίγκι!

Άαρον Γκόρντον 2016

Πάμε και στα πιο φρέσκα. Πολλοί θεωρούν πως είναι η μεγαλύτερη αδικία σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Πως γίνεται να μην κερδίσει ο εντυπωσιακός Άαρον Γκόρντον και τα ευφάνταστα καρφώματα του. Εξαιρετικός ο Λαβίν, όμως ο Γκόρντον το πήγε ένα βήμα παραπέρα το 2016. Για αρχή πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια και κάρφωσε. Έτσι για ζέσταμα. Στη συνέχει έγιναν τα καλά με τη μασκότ. Πέρασε από πάνω της, πρόλαβε να πέρασε τη μπάλα ανάμεσα στα πόδια του και κάρφωσε με το 1 χέρι! Μετά έβαλε την μασκότ να στριφογυρίζει, πήρε τη μπάλα, έκανε περιστροφή και ΜΠΑΜ! Μετά έκανε το απίστευτο. Πάλι πέρασε πάνω από τη μασκότ και ήταν σαν να έκατσε αναπαυτικά στον αέρα πριν την καρφώσει με μανία. Ανάγκασε τον εκφωνητή να πει το περίφημο Lets Go Home, κάτι που είχε ειπωθεί στο παρελθόν και στο έπος του Βινς Κάρτερ στον διαγωνισμό του 2000! Στο τέλος έκλεισε με ένα απίθανο ανάποδο κάρφωμα. Για να το καταλάβεις πρέπει να δεις το replay. Μακάρι να δούμε μια εμφάνιση ανάλογη του Έρικ και στον φετινό διαγωνισμό. Θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.