ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έγινε… «κίνημα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Έγινε… «κίνημα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η αποχώρηση από το πρωτάθλημα

‘Οσο και αν είναι κανόνας ανά την υφήλιο οι ηττηµένοι να γκρινιάζουν, όσο και αν µερικοί από όσους εµπλέκονται έχουν συχνά παράπονα, συνθέτοντας όλα τα κοµµάτια, οι υποψίες δεν µπορούν να αποφύγουν ένα παζλ από το µέλλον. Πρώτος χρονικά ήταν ο Ολυµπιακός, ο οποίος στον ηµιτελικό µε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αποχώρησε από το γήπεδο στο ηµίχρονο.

Οι επόµενες ενέργειές του δείχνουν πρόθεση να το τραβήξει στα άκρα και οι φήµες που άρχισαν να εξαπλώνονται περί αποχώρησης από το ελληνικό πρωτάθληµα και διερεύνησης της πιθανότητας συµµετοχής στην Αδριατική Λίγκα δηµιούργησαν ερωτήµατα.

Το Σαββατοκύριακο, όταν και κορυφώθηκαν οι θεσµοί του Κυπέλλου ανά την Ευρώπη, ήρθαν µαζεµένα τα κρούσµατα. Η Ρεάλ, παρότι οικοδέσποινα στη Μαδρίτη, αφού έχασε το τρόπαιο στην παράταση από την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι µε τραγική διαιτησία, άφησε ευθέως να βγουν προς τα έξω σκέψεις για αποχώρηση από το πρωτάθληµα.

Οργή για τη διαιτησία
Στην Τουρκία, η Εφες, αφού ηττήθηκε στον τελικό από τη Φενέρµπαχτσε, εκδήλωσε οργή για τη διαιτησία και άφησε χωρίς διάψευση φήµες για περαιτέρω σκέψεις που έχουν να κάνουν µε την παρουσία της στο πρωτάθληµα.

Στη Σερβία, η Παρτίζαν, σε ακόµα έναν δραµατικό τελικό, επικράτησε στο ντέρµπι µίσους επί του Ερυθρού Αστέρα, και οι ηττηµένοι, σε ένδειξη διαµαρτυρίας για τη διαιτησία, αρνήθηκαν να παραλάβουν τα µετάλλια του φιναλίστ.

Στην αιώνια κόντρα, η Παρτίζαν λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα
Σε αυτές τις ιστορίες υπάρχουν κοινοί παρονοµαστές. Ηττηµένοι που φωνάζουν για τη διαιτησία – µέχρι εδώ κάτι συνηθισµένο στη ρουτίνα του αθλητισµού. Γκρουπ οµάδων είτε από τον σκληρό πυρήνα των «µόνιµων» της Euroleague είτε µε παρουσία χρόνων εκεί και πρόθεση επιστροφής. Και άµεσες ή έµµεσες αναφορές σε αποχώρηση από τα εγχώρια πρωταθλήµατα. Η Euroleague από την ερχόµενη σεζόν αυξάνει κατά δύο τις οµάδες της και ετοιµάζει άµεσα την επόµενη διεύρυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φενέρ – Εφες: σηµειώσατε «1»
Η Euroleague ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις της για τη δηµιουργία µιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας. Οι υποψίες για γοργά βήµατα προς αυτό το σχέδιο είναι πιο έντονες από ποτέ, µετά τα γεγονότα στα Κύπελλα µεγάλων µπασκετικά ευρωπαϊκών χωρών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.