ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανώτερη Εφές και αντίο πλεονέκτημα έδρας για τον Ολυμπιακό στην Euroleague – Έχασε με 75-65 μέσα στην Τουρκία

Ανώτερη Εφές και αντίο πλεονέκτημα έδρας για τον Ολυμπιακό στην Euroleague – Έχασε με 75-65 μέσα στην Τουρκία

Ένας «λαβωμένος» Ολυμπιακός λόγω της απουσίας του ηγέτη του Βασίλη Σπανούλη, που είναι τραυματίας και εν μέσω «τρικυμίας» μετά την αποχώρησή του πριν από μια εβδομάδα στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχασε από την ανώτερη Αναντολού Εφές με 75-65, χάνοντας μάλλον οριστικά το πλεονέκτημα έδρας για τα play off στην Euroleague, αφού απόλεσε και τη διαφορά 7 πόντων που κέρδισε μέσα στο ΣΕΦ την Εφες.

Πλέον ο Ολυμπιακός πέφτει στο 12-11 με αυτή την ήττα, η Εφές ανεβαίνει στο 15-8 και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν στο παρκέ στο πρώτο πεντάλεπτο και προηγήθηκαν με 12-5. Οι κακές επιλογές των παικτών του Μπλατ στην επίθεση διορθώθηκαν χάρη στους Ουέμπερ και Μιλουτίνοφ, αλλά με 4/6 τρίποντα της Εφές, η διαφορά δεν έπεφτε (18-9, 7′). Στο τρίλεπτο που ακολούθησε ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του, έτρεξε στην επίθεση χάρη στον νεοφερμένο Αμερικανό και με σερί 13-0 προηγήθηκε (18-22, 10′).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε η πρώτη. Το σερί των «ερυθρόλευκων» έφτασε στο 17-0 με 4 πόντους του Βεζένκοβ και έτσι έγινε το 18-26 (13′). Η Εφές με Πλάις και Μότουμ κατάφεραν μετά από ώρα να βρουν σκορ και όχι μόνο μείωσαν σε 27-31 (16′), αλλά πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (37-36).

Μπορεί στην τρίτη περίοδο η άμυνα να λειτουργούσε, αλλά στην επίθεση δεν έβρισκαν τρόπο να «πληγώσουν» τον αντίπαλο (47-37, 25′). Ο Στρέλνιεκς αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός ενώ ύστερα από ομαδική δουλειά η άμυνα «έσφιξε» για τα καλά κι έτσι το σκορ έγινε 51-49 (28′), ωστόσο τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ πρόσφεραν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στους γηπεδούχους κλείνοντας την περίοδο με 56-49.

Παρά το γεγονός ότι ο Πλάις έστειλε τη διαφορά στους 11 πόντους (60-49, 32′), ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να ανακάμψει. Ο Πρίντεζης με προσωπικές ενέργειες σε σύντομο χρονικό διάστημα βοήθησε την ομάδα του να ρίξει τη διαφορά (62-59, 35′). Η Εφές με πρωταγωνιστή τον Ντάνστον και τον Λάρκιν στο επόμενο δίλεπτο σκόραρε από κοντινή απόσταση (68-59, 37′) και έληξε ουσιαστικά το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-35, 56-49, 75-65

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.