ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Euroleague: Έμπλεξε ο Ολυμπιακός – Ήττα από την Αρμάνι (66-57) και άγχος για την πρόκριση

Euroleague: Έμπλεξε ο Ολυμπιακός – Ήττα από την Αρμάνι (66-57) και άγχος για την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, 66-57, στον «τελικό» του Mediolanum Forum από τη Αρμάνι και συμβιβάστηκε στο… γρουσούζικο ρεκόρ νικών ηττών 13-13! Και σαν να μην έφτανε που η Αρμάνι ανέβηκε στην 6η θέση με μία περισσότερη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν και τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη να βγαίνει νοκ άουτ με διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο στα μέσα της 2ης περιόδου.

O Oλυμπιακός, που παραμένει πάντως εντός οκτάδας, τα περίμενε μία ακόμη φορά όλα από τον Νίκολα Μιλουτίνοβ (13π., 9ρ.), την ώρα που οι Ιταλοί βασίστηκαν στον «συνήθη-ύποπτο», Μάικ Τζέιμς (27π.).

Τη… διαβολοβδομάδα που ακολουθεί ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη (19/3), ενώ αγωνίζεται στην Ισπανία απέναντι στην Γκραν Κανάρια την Πέμπτη (21/3), σε δύο “must win” αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 23-23, 49-39, 66-57

Ο Ολυμπιακός… παρακολούθησε την Αρμάνι Μιλάνο να κάνει σερί 13-0, μετά το πρώτο καλάθι του αγώνα, από τον Μιλουτίνοβ, για το 13-2. Ο Ταρτσέφσκι κατέβαζε τα ριμπάουντ και οι Μίτσοβ, Τζέιμς, Νάναλι «εκτελούσαν», για το +11 των Ιταλών. Ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στον Νίκολα Μιλουτίνοβ και μείωσε σε 15-10, αλλά στην εκπνοή της 1ης περιόδου, η Αρμάνι διατηρούσε προβάδισμα, με +9, 19-10.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ο Σπανούλης μοίραζε ασίστ (4) και τροφοδοτούσε τον Μιλουτίνοβ (8., 7ρ. στο α΄ μέρος) στο ζωγραφιστό, ενώ τα ριμπάουντ… ανέλαβε ο Γιώργος Πρίντεζης (6). Με επιμέρους σκορ 2-9, οι «ερυθρόλευκοι»… έκλεισαν την ψαλίδα της διαφοράς στο καλάθι, 21-19. Όμως, ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη (διάστρεμμα) στα μέσα της 2ης περιόδου (14:17’’), υποχρέωσε τον ηγέτη του Ολυμπιακού να καθίσει στον πάγκο (δεν επέστρεψε στο παρκέ). Σε ένα πρώτο μέρος που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και τα ποσοστά ευστοχίας ήταν χαμηλά για τις δύο ομάδες, Ολυμπιακός και Αρμάνι, πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια, 23-23.

Με σερί 6-0 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, από Ταρτσέβσκι, Μίτσοβ και Νέντοβιτς (29-23) για να ξαναγγίξουν το +9, με τρίποντο του Μάικ Τζέιμς που έφτασε τους 12 πόντους, 34-25. Με 2 πόντους του Βεζένκοφ και 5 του Ουίλιαμς-Γκος, ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, 36-32, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Μάικ Τζέιμς! Ο ηγέτης των Ιταλών και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έφτασε τους 21 πόντους μέχρι το 30ο λεπτό, όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε, 49-39 υπέρ της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε μία… απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μίτσοβ και Τζέιμς διαμόρφωσαν το 56-41 και πλέον η «πλάστιγγα» είχε γύρει οριστικά υπέρ των γηπεδούχων.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Πέρεθ (Ισπανία), Σίλβα (Πορτογαλία)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): Τζέιμς 27 (4), Μίτσοβ 13 (1), Ταρτσέφσκι 6, Νέντοβιτς 7 (1), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5 (1), Τζέρελς, Όμιτς 2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουέμπερ 8, Ουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τουπάν, Σπανούλης 2, Μιλουτίνοβ 13, Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.