ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ευρωλίγκα: Το πρόγραμμα των «αιωνίων» μέχρι το τέλος

Ευρωλίγκα: Το πρόγραμμα των «αιωνίων» μέχρι το τέλος

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν μεγάλες μάχες μέχρι το τέλος για να προκριθούν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Η ήττα στο Μιλάνο ήταν η 13η φετινή για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, κάτι που πλέον φέρνει σε δύσκολη βαθμολογικά θέση την ομάδα του Πειραιά, όμως η ”παρτίδα” μπορεί ακόμα να σωθεί.

Οι ”ερυθρόλευκοι” έχουν ρεκόρ 13-13 και έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες ομάδες, παρόλα αυτά το θεωρητικά βατό πρόγραμμά του, σε συνδυασμό με τις υπέρ του ισοβαθμίες, δημιουργούν θετικό κλίμα.

Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τροχιά playoffs και με 4/4 στο φινάλε, θα βρίσκεται στην επόμενη φάση. Η εξάδα βέβαια παραμένει στόχος, καθώς οι βασικοί αντίπαλοί του (κυρίως Αρμάνι-Μπασκόνια) έχουν αρκετά δύσκολες αποστολές, μέχρι το φινάλε.

Αυτό που έχει σημασία σε τόσο οριακές καταστάσεις, είναι τί μπορεί να γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει το πάνω χέρι σε όλες τις… ισοπαλίες, εκτός από αυτή με την Μιλάνο.

Φυσικά, μένει να δούμε και τι θα γίνει στο δεύτερο ματς με τη Μπάγερν, που όμως έχει μείνει πιο πίσω και δύσκολα θα φτάσει στο ίδιο ρεκόρ με την ελληνική ομάδα.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο κυνηγά μια θέση στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης ώστε να παίξει στα playoffs, με το 13-13 που έχει ως τώρα σε 26 αγωνιστικές και η νίκη στη Μόσχα να του δίνει πλέον τη δυνατότητα να κυνηγήσει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα το εισιτήριο!

Οι “πράσινοι” για να καταφέρουν να… είναι στο τρένο, θέλουν να κάνουν το 4/4 ως το φινάλε, έχοντας τρεις αγώνες στο ΟΑΚΑ κι ένα στο “Παλαντέζιο” του Καντού με την Αρμάνι…

Η τετράδα των αγώνων που απομένουν είναι με Μπασκόνια (εντός), Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ (εντός) και Μπουντούτσνοστ (εντός), για να φτάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας τις 17 νίκες.

Πολύ κρίσιμα είναι τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στην επόμενη διαβολοβδομάδα, με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, όπου εκτός της νίκης, ιδανικό είναι να έρθει και το +10, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με -9 στη Βιτόρια, ώστε να έχει την ισοβαθμία με τους Βάσκους, ενώ ακολουθεί η δοκιμασία στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ως το τέλος και τι θα συμβεί σε πιθανές ισοβαθμίες των “πράσινων”…

Vs Μπασκόνια (0-1): Οι “πράσινοι” δεν τα κατάφεραν στη χώρα των Βάσκων και αν θέλουν να ονειρεύονται πρέπει να κερδίσουν την Μπασκόνια την επόμενη αγωνιστική και να καλύψουν τη διαφορά (-9) του πρώτου αγώνα.

Vs Μακάμπι (1-1): Μία από τις ισοβαθμίες που δεν είναι ευνοϊκές για το σύνολο του Ρικ Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι μοιράστηκαν τις φετινές νίκες αλλά η “ομάδα του λαού” υπερτερεί λόγω διαφοράς πόντων.

Vs Ολυμπιακός (1-1): Το χαμένο λέι απ του Γκιστ ακριβώς με τη λήξη του αγώνα στο ΣΕΦ, ενδέχεται να στοιχίσει στους “πράσινους” που μετρούν 1-1 νίκες με τον Ολυμπιακό αλλά υστερούν και εδώ λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Vs Μπάγερν (1-1): Αυτή είναι η μοναδική (ως τώρα) ευνοϊκή ισοβαθμία για τον Παναθηναϊκό! Η ήττα με 80-79 στη Γερμανία είχε πονέσει τους “πράσινους” που κάλυψαν τη διαφορά στο ΟΑΚΑ χάρη στο 77-67.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Vs Μιλάνο (0-1): Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του καρέ “τελικών” και ένας από αυτούς φιλοξενείται στην Ιταλία. Εκεί, οι “πράσινοι” θέλουν το διπλό – αν γίνεται με +4 πόντους – για να έχουν το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τη Μιλάνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.