ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Euroleague: Λύγισε στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός – Έχασε 75-72 από την Ρεάλ

Euroleague: Λύγισε στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός – Έχασε 75-72 από την Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός λύγισε (75-72) στο «WiZink Center» ξεκινώντας με ήττα τις υποχρεώσεις του στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Euroleague μετά από ένα δραματικό παιχνίδι αλλά και μια κακή διαιτησία που ευνόησε τη γηπεδούχο Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος.

Η Ρεάλ παρότι στο 38΄ βρίσκονταν πίσω στο σκορ(με 66-72) αποδείχθηκε πολύ… σκληρή για να πεθαίνει κάνοντας έτσι ( 75-72 ) αυτή το πρώτο βήμα πρόκρισης στην σειρά που θα συνεχιστεί την Παρασκευή με το “Game 2”.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην πρώτη περίοδο(21-17) ο Παναθηναϊκός είχε να κάνει με την «δράση» του Τεϊλορ καθώς ο αμερικανός ευστόχησε σε τρία τρίποντα μέσα στο πρώτο 8άλεπτο πετυχαίνοντας 11 πόντους. Κατά τα άλλα οι «πράσινοι» απέφυγαν τα λάθη, είχαν υπομονή στην επίθεση με τον Βουγιούκα να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι ενώ εξίσου αποτελεσματική αποδείχθηκε η παρουσία του Παναθηναϊκού μέσα στην ρακέτα και αμυντικά.

Κι ενώ οι «πράσινοι» τακτικά ήταν συνεπέστατοι, έλεγξαν το αμυντικό ριμπάουντ, δεν άφησαν την Ρεάλ να τους παρασύρει στο ρυθμό της, απέφυγαν τα λάθη(είχαν μόλις 2 στο ημίχρονο), εκεί που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν στην επίθεση λόγω της κακής κυκλοφορίας της μπάλας και της έλλειψης δημιουργίας. Ο Καλάθης εγκλωβίσθηκε στην άμυνα της Ρεάλ και ήταν χαρακτηριστικό πως τελείωσε το 20άλεπτο με 1/8 σουτ και 1 ασίστ. Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να κτίζουν διαφορά για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια με διαφορά 8 πόντων(43-35), χάρις την εύστοχη προσπάθεια του Καμπάτσο.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 14 πόντους διαφορά(49-35) όμως χάρις την συγκέντρωση που υπήρχε στην άμυνα και τις εκλάμψεις των Τόμας, Λάγκφορντ και Λεκαβίτσιους μείωσε σε 56-52. Δευτερόλεπτα μετά ο Πιτίνο είδε τον «Λέκα» να τραυματίζεται καθώς δέχθηκε αγκωνιά στο μάτι με αποτέλεσμα να σκιστεί το φρύδι του και να πάει για ράμματα! Ο Λιθουανός μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού.

Παρά το κενό που άφησε ο Λεκαβίτσιους οι «πράσινοι» συνέχισαν να παλεύουν σαν …λιοντάρια, σταδιακά ο Καλάθης άρχισε να βρίσκει ψυχολογία ανεβάζοντας τις επιδόσεις τους και στο 35΄ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (64-67).

Στο τέλος η ευστοχία των Κάρολ , Καμπάτσο στις βολές έκρινε την νίκη για την Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72

Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ 12, Ράντολφ 3 (1), Φερνάντεθ 7 (2), Καμπάσο 8 (6 ασίστ), Ρέγες, Αγιόν 2, Κάρολ 8 (2), Ταβάρες 8 (8 ριμπάουντ), Ντεκ 2, Πρέπελιτς 7 (1), Τόμπκινς 5 (1), Τέιλορ 13 (3)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός: Τόμας 12 (2), Λάνγκφορντ 9, Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 8 (2), Γκιστ 2, Βουγιούκας 10 (6 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους 7 (1), Κιλπάτρικ 5 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 17 (3/10 τρίποντα), Αντετοκούνμπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.