ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα πεπραγμένα των «Πρασίνων»στη Μαδρίτη, τα καλά που κρατάνε και τα άσχημα που πετάνε

Τα πεπραγμένα των «Πρασίνων»στη Μαδρίτη, τα καλά που κρατάνε και τα άσχημα που πετάνε

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται απόψε τη Ρεάλ (23/4, 21:00) για το Game 3 της σειράς και η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα όσα έκαναν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στα δύο πρώτα ματς στο «WiZink Center». Να σκεφτεί κανείς πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν και εφόσον ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να φύγει από τη Μαδρίτη με μια νίκη στις αποσκευές του…

Στο πρώτο ματς της σειράς των playoffs απέναντι στη Ρεάλ, είχε φτάσει πολύ κοντά. Στην ουσία κρατούσε τις τύχες του αγώνα στα χέρια του έχοντας κάνει την ολική επαναφορά από το -14 και έχοντας προηγηθεί με έξι πόντους διαφορά έξι λεπτά πριν από το το τέλος του αγώνα. Αντίθετα στο Game 2 έδειξε «άδειος» από πλευράς ψυχικών αποθεμάτων όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το πρώτο ματς, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και παραδόθηκε άνευ όρων στους Μαδριλένους, οι οποίοι έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο 2-0.

Τι «είπαν» όμως οι αριθμοί των «πρασίνων» στο «WiZink Center»; Τι θα κρατήσουν ενόψει του αποψινού αγώνα στο ΟΑΚΑ(ενδεχομένως και για την Μεγάλη Πέμπτη 25/4) και τι θα πρέπει να βελτιώσουν; Η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα όσα έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τους παίκτες που ξεχώρισαν αλλά και τα στατιστικά που έκαναν αίσθηση, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο.

Όσον αφορά τη συνολική εικόνα της ομάδας, δύο είναι τα στοιχεία που μπορεί να «κυκλώσει» κάποιος και τα οποία οφείλουν να έχουν οι «πράσινοι» στο φύλλο της στατιστικής του αποψινού αγώνα. Το ένα αφορά το καλό ποσοστό στα τρίποντα, πράγμα σπάνιο αν λάβει κάποιος τη συνολική εικόνα της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Συγκεκριμένα μέτρησαν στα δύο πρώτα παιχνίδια ποσοστό που έφτανε στο 40% με 16/40 τρίποντα, ενώ αρκετά καλό (πάντα βάσει των φετινών πεπραγμένων) ήταν και το ποσοστό στις βολές με 73% (17/23).

Αν λάβουμε υπόψιν μας και τα «κορμιά» των παικτών της Ρεάλ, τα 36,5 ριμπάουντ σε καθένα από αυτά τα δύο παιχνίδια, εκ των οποίων τα 8,5 επιθετικά είναι ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός. Ειδικά από τη στιγμή που οι Ισπανοί έπαιρναν μόλις… 0,5 ριμπάουντ περισσότερα (37 κατά μέσο όρο). Ένας αντίστοιχος αριθμός και στο ΟΑΚΑ μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει.

Αντίθετα, τα 13,5 λάθη θεωρούνται αρκετά για μια σειρά playoffs και ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η Ρεάλ που δεν συγχωρεί το… παραμικρό. Βέβαια η τεράστια ανορθογραφία είχε να κάνει με τα δίποντα. Το 40% με μόλις 35 εύστοχα σουτ σε 87 προσπάθειες (!) είναι πολύ χαμηλό και σίγουρα αποτέλεσε και τον αριθμό-κλειδί για τις δύο ήττες του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά την ατομική παρουσία των παικτών, οι αριθμοί «έδειξαν» ότι ο Ντεσόν Τόμας ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του «τριφυλλιού» με 12,5 πόντους κατά μέσο όρο έχοντας 54% στα δίποντα, 57% στα τρίποντα ενώ ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Θετικός ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (8,5π., 75% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα) ενώ ο Νικ Καλάθης μπορεί να προσπάθησε να γυρίσει μόνος του το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αλλά η αστοχία του στο Game 2 έριξε κατακόρυφα τα ποσοστά του (16% στα δίποντα και 25% στα τρίποντα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.