Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60 – «Οδοστρωτήρας» η Εθνική (upd)

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60 – «Οδοστρωτήρας» η Εθνική  (upd)

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε από νωρίς τι στόχο έχει στο Μουντομπάσκετ 2019 και «διέλυσε» το Μαυροβούνιο με 85-60, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη συνέχεια.

Η γαλανόλευκη φόρτσαρε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ενώ στο δεύτεροι μισό του αγώνα έκανε… συντήρηση δυνάμεων και έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη (85-60) κρατώντας μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα ματς με Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ανίκητος στις δύο πλευρές του παρκέ και τον Νικ Καλάθη να «ταΐζει» τους ψηλούς της ομάδας, η Εθνική Ελλάδας έκανε… πλάκα κόντρα στο Μαυροβούνιο για το 85-60 στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο πρώτο της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κόντρα στην ομάδα του All Star του NBA, Βούτσεβιτς, δείχνοντας εξ αρχής ότι το… ταβάνι της είναι για πολύ ψηλά. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Πρίντεζης με 16 πόντους.

Το παιχνίδι

Η Εθνική Ελλάδας άρχισε το ματς με τη γνωστή 5άδα των Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Μπουρούση και «έκρυψε» από τα πρώτα λεπτά το καλάθι στους Μαυροβούνιους, ο οποίοι και πέτυχαν μόλις 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (17-9).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος από την αρχή, αλλά η είσοδος του Σλούκα και του Πρίντεζη στη συνέχεια, βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας και τις επιθέσεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να «εκτοξεύσει» τη διαφορά στο +26 και το 42-16 του ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό, ο Greak Freak είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και οι Μπουρούσης – Πρίντεζης από 12 πόντους έκαστος, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε ήδη φθάσει της έξι ασίστ.

Ως εκ τούτου, το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε τυπική διαδικασία, με τον Θανάση Σκουρτόπουλου να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, δίνοντας χρόνο και σε Θανάση Αντετοκούνμπο, Λαρεντζάκη, Μάντζαρη, Βασιλόπουλο και Παπαγιάννη, με τον τελευταίο μάλιστα να ολοκληρώνει το ματς με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε έτσι μία εμφατική πρώτη νίκη στο Μουντομπάσκετ με το τελικό 80-65, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60

Τα στατιστικά των παικτών

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 10, Αντετοκούνμπο Θ. 8, Μπουρούσης 12, Καλάθης 5, Λαρεντζάκης 7, Μάντζαρης 2, Παπαγιάννης 15, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Πρίντεζης 16, Σλούκας 4, Βασιλόπουλος


Η εθνική ομάδα μπάσκετ 13 χρόνια μετά το θρίαμβο με τις ΗΠΑ ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο κύπελλο κόντρα στο Μαυροβούνιο (15:00, ΕΡΤSports)

Η ώρα για το ντεμπούτο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ έφτασε και το πρώτο τζάμπολ μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πάντα επικίνδυνους Μαυροβούνιους.

Κι όσο κι αν πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, ειδικά για τα φαβορί, η αλήθεια είναι ότι σήμερα που συμπληρώνονται 13 χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα (όταν νικήσαμε την ντριμ τιμ) οι οιωνοί, αλλά και η παράδοση είναι μαζί μας…

Τέσσερις φορές έχουμε παίξει με την άλλοτε γιουγκοσλαβική δημοκρατία και μετράμε ισάριθμες νίκες (2 σε επίσημα, 2 σε φιλικά) και λογικά θα κάνουμε το 5 στα 5 και μαζί το πρώτο βήμα σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση όπου έχουμε (και δεν το κρύβουμε) μεγάλα όνειρα.

Οι Μαυροβούνιοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η ομάδα που θα μας ακολουθήσει στην επόμενη φάση, στηρίζεται στον πολύπειρο Νίκολα Βούτσεβιτς (8 σερί χρόνια στο NBA με τους Ορλάντο Μάτζικ) και γενικά έχει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ, ωστόσο το αποτέλεσμα του παιχνιδιού είναι καθαρά ελληνική υπόθεση.

Μοναδικό ερωτηματικό για τον Θανάση Σκουρτόπουλο η παρουσία του Κώστα Σλούκα ο οποίος ναι μεν προπονείται εδώ και τρεις ημέρες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά προερχόμενος από μυϊκό τραυματισμό ίσως προφυλαχθεί από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό.

Όσον αφορά τη διαιτητική τριάδα, όπως ενημέρωσε η FIBA , ο Πορτορικανός Ρομπέρτο Βάσκες, ο Ουρουγουανός Αντρές Γκαστόν Μπαρτέλ Μάινα και ο Ουκρανός Σεργκέι Ζάστσουκ ορίστηκαν να διευθύνουν την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώτος αν και Αμερικανός είχε σφυρίξει σε αρκετά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ του 2017. Ανάμεσά τους και δύο του Μαυροβουνίου, η νίκη 72-48 επί της Ουγγαρίας και η ήττα 76-72 από την Κροατία. O δεύτερος θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνες Ανδρών στην Ευρώπη, ενώ ο τρίτος ήταν μεταξύ των διαιτητών στο Ελλάδα-Σερβία 70-63 τον Σεπτέμβριο του 2018 για τα «παράθυρα» στο Ηράκλειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.