Τρελά ζόρια για τους Αμερικανούς: Κέρδισαν στην παράταση την Τουρκία με 93-92

Τρελά ζόρια για τους Αμερικανούς: Κέρδισαν στην παράταση την Τουρκία με 93-92

Απίστευτο θρίλερ στη Σανγκάι με την Τουρκία να φτάνει μια… ανάσα από τον θρίαμβο, χάρη σε έναν τρομερό Ιλιασόβα, όμως οι Αμερικανοί έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση (81-81, 40′) και κατάφεραν να μείνουν… όρθιοι χάρη σε τέσσερις χαμένες βολές των Τούρκων και δύο εύστοχες του Μίντλετον, παίρνοντας τη νίκη με 93-92. Οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα έκαναν… κατάθεση ψυχής για 45 αγωνιστικά λεπτά, είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, όμως στο τέλος έμειναν με άδεια χέρια.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης. Εκεί όπου Μπαλμπάι και Οσμάν μέτρησαν 0/4 βολές, με το σκορ στο 91-92, 8,3” για το τέλος του αγώνα. Ο Μίντλετον πήρε φάουλ στην εξέλιξη της φάσης και με εύστοχο ζευγάρι βολών έγραψε το 93-92, το οποίο χάρισε την πρόκριση στις ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν 2-0. Την ίδια ώρα η Τουρκία βρίσκεται στο 1-1.

Ο Μίντλετον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους, έχοντας βοήθειες από τον Κέμπα Ουόκερ (14π, 6ρ, 7ασ), αλλά και τον Τζέισον Τέιτουμ (11π, 11ρ), με τον άσο των Σέλτικς να αποχωρεί τραυματίας από το ματς. Στην αντίπερα όχθη, το μεγάλο παιχνίδι του Ερσάν Ιλιασόβα (23π, 14ρ), αλλά και του Μελίχ Μαχμούτογλου (18π) δεν ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Οι Αμερικανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με τους Ουόκερ και Τέρνερ (10-2, 3′). Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά ο Λόπεζ κράτησε το αμερικανικό προβάδισμα (16-8, 6′). Οι παίκτες του Σαρίτσα «χτύπησαν» κοντά στο καλάθι και με τον Ιλιασόβα μείωσαν σε απόσταση ενός σουτ (20-17, 8′). Ο Μίτλεντον έγραψε τον επίλογο του πρώτου δεκαλέπτου, με τρίποντο, για το 26-21.

Η περιφέρεια των Αμερικανών έδωσε και πάλι λύσεις. Ο Μάιλς Τέρνερ ήταν αποτελεσματικός, ανεβάζοντας τη διαφορά για την ομάδα του (33-25, 12′). Οι παίκτες του Πόποβιτς επέβαλαν τον ρυθμό τους και με τον Τέιτουμ στο ανοιχτό γήπεδο κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (39-26, 14′). Τα τρίποντα των Τούρκων έδωσαν λύσεις και μάζεψαν τη διαφορά (41-32, 16′). Κορκμάζ και Ιλιασόβα πήραν προσπάθειες για την Τουρκία, η οποία μάζεψε τη διαφορά για το 47-42 του πρώτου μέρους.

Ο Ιλιασόβα ήταν ζεστός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με την Τουρκία να μαζεύει και πάλι τη διαφορά (50-46, 23′). Ο Οσμάν έκανε αισθητή την παρουσία του και η Τουρκία κατάφερε να μειώσει σε απόσταση ενός σουτ (57-54, 27′). Οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και με τον Κορκμάζ να σκοράρει με τρίποντο το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (59-59, 28′). Τα τρίποντα έδωσαν λύσεις στις ΗΠΑ, με τους Χάρις και Ουόκερ και κλείνουν το δεκάλεπτο για το 65-61.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά Τέιτουμ και Ουόκερ κράτησαν το προβάδισμα της ομάδας τους (69-63, 33′). Μαχμούτογλου και Κορκμάζ συνέχισαν να… πληγώνουν την άμυνα των Αμερικανών και το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα ίσια (74-74, 36′). Μίτσελ και Μίντλετον με προσωπικές ενέργειες έβαλαν και πάλι σε θέση οδηγού την ομάδα τους (79-74, 38′). Οι Τούρκοι δεν παρέδωσαν τα όπλα. Ουίλμπεκιν και Ιλιασόβα με επί μέρους 7-0 ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό, βάζοντας σε κρίσιμο σημείο την ομάδα τους μπροστά στο σκορ (79-81, 12” για το τέλος).

Οι Αμερικανοί είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Μίτλεντον αστόχησε σε τρίποντο αρχικά, όμως μετά το επιθετικό ριμπάουντ, ο Τέιτουμ κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, από τον Οσμάν, στην εκπνοή του αγώνα. Ο άσος των Μπόστον Σέλτικς μέτρησε 2/3 βολές και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση με σκορ 81-81.

Ένα γρήγορο 5-0 από Ουίλμπεκιν και Οσμάν έφερε την Τουρκία σε θέση οδηγού στα πρώτα λεπτά της παράτασης (84-89, 42′). Η αντίδραση των Αμερικανών ήρθε με επί μέρους 7-0 από Ουόκερ και Τέιτουμ (91-89, 43′). Ο Οσμάν φώναξε… παρών σε κρίσιμο σημείο και η Τουρκία ανέκτησε τα ηνία (91-92, 50,1” για το τέλος). Το λάθος του Μίτσελ διαδέχτηκε το επιθετικό φάουλ του Ουίλμπεκιν, στα 14,6”, με τους Αμερικανούς να έχουν την τελευταία επίθεση του αγώνα.

Οι Τούρκοι έδειξαν αυτοκτονικές τάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, έχοντας 0/4 βολές, με τον Μίντλετον να βάζει 2/2 βολές, 2,1” για το τέλος της παράτασης. Ο Ιλιασόβα αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η Team USA έφτασε σε μια πολύ δύσκολη νίκη, η οποία της δίνει από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 47-42, 65-61, 81-81 (κ.δ), 93-92.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

www.sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.