Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 103-97: Προκρίθηκε στους «16» με κατοστάρα η Εθνική (βίντεο)

Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 103-97: Προκρίθηκε στους «16» με κατοστάρα η Εθνική (βίντεο)

Το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ 2019 διεκδικούσαν η εθνική Ελλάδας και η Νέα Ζηλανδία, στο παιχνίδι της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 6ο Όμιλο της διοργάνωσης.

Με όλα τα άλλα γκρουπ να είχαν διαμορφωθεί, Βραζιλία, ΗΠΑ και Τσεχία περίμεναν ποια ομάδα θα πάει μαζί τους στο Group K, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι αυτό που πήρε το «εισιτήριο», χάρη στη νίκη με 103-97.

Το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ από τα χέρια της «γαλανόλευκης», ωστόσο ποτέ δεν πήρε και τον χαρακτήρα… πάρτι για εκείνη, παρά το γεγονός πως η ελληνική ομάδα ήταν το μεγάλο φαβορί σε σχέση με τους Ωκεάνιους. Τελικά, η ανωτερότητα επιβεβαιώθηκε, έστω και δύσκολα.


Ματς χωρίς αύριο στο Μουντομπάσκετ 2019 είναι για την Ελλάδα αυτό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 6ου Ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγείται στην ανάπαυλα του παιχνιδιού με 51-44 και καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για να περάσει στους «16», όπου στο Group K θα βρεθεί με Βραζιλία, ΗΠΑ και Τσεχία.

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα 7 πόντων, 11-4. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό «μπλακ άουτ» και οι Νεοζηλανδοί απάντησαν με ένα σερί 0-10 για το 11-14, που προήλθε κυρίως δια χειρός Γουέμπστερ. Εκεί άρχισαν να βγαίνουν κάποια ζητήματα -κυρίως συγκέντρωσης- με τον… εφιάλτη της Βραζιλίας να είναι «φρέσκος».

Αλλά, η συνέχεια ήταν «γαλανόλευκη», παρά τις εξάρσεις των Ωκεάνιων. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο… κλασικός του εαυτός, η πρώτη περίοδος έληξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται με 28-19. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου μέρους, με τη διαφορά να πηγαίνει δύο φορές στο +12 (33-21 και 35-15). Όμως, ξανά ο γκαρντ της Γαλατάσαραϊ πήρε επάνω του κάποια σουτ, η ελληνική άμυνα δεν αντέδρασε τόσο καλά και περίπου 5 λεπτά πριν το ημίχρονο, το σκορ πήγε στο 37-31.

Πάντως, με το σκορ να πηγαίνει ψηλά, όλα έδειχναν πως αυτό το στιλ παιχνιδιού βολεύει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Έτσι, ένα ακόμη σερί των διεθνών μας πήγε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (42-31). Και πάλι, όμως, οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας είχαν απαντήσεις και κατάφεραν να μειώσουν σε 51-44, που ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα.

Απομένουν, πλέον, 20 λεπτά για να κριθεί το ποια ομάδα θα κερδίσει το ματς και θα εξασφαλίσει το τελευταίο «εισιτήριο» που απομένει σε εκκρεμότητα για τη φάση των «16». Εάν οι διεθνείς καταφέρουν να περιορίσουν και τον Γουέμπστερ, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, τότε το ροζ φύλλο αγώνα θα πρέπει να μοιάζει δεδομένο.

Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44


Η «γαλανόλευκη» θέλει μόνο νίκη για να βρεθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ και να μην γίνει… θύμα έκπληξης.

Ιδιαίτερη παράδοση με τη χώρα της Ωκεανίας δεν υπάρχει, αφού όλες κι όλες οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές!

Για να είμαστε ακριβείς, το μοναδικό Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία που έχει γίνει για επίσημη διοργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από 11 χρόνια πριν.

Ήταν η αναμέτρηση που έγινε στις 18 Ιουλίου 2008 στο ΟΑΚΑ, για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η Ελλάδα τότε είχε νικήσει εύκολα 75- 48 τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολούθησαν το φιλικό του 2012 στη Βραζιλία, όπου η Ελλάδα νίκησε 99-69, αλλά και αυτό του 2014 στο Κάουνας, όπου και πάλι η «γαλανόλευκη» επικράτησε άνετα 95-65.

Κοινός… παρανομαστής των τριών αυτών αγώνων με το σημερινό (05/09, 15:00), δεύτερο επίσημο στην ιστορία, Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, δυο Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν και στα προηγούμενα!

Ο λόγος για τους Γιάννη Μπουρούση και Γιώργο Πρίντεζη, που έπαιξαν, και σκόραραν, και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που αναφέραμε.

Από πλευράς Νέας Ζηλανδίας, «γεύση» από Ελλάδα έχει μόνο ο Κόρεϊ Ουέμπστερ που έχει παίξει στο παρελθόν στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Μουντομπάσκετ 2019: Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία: Οι αγώνες της Πέμπτης (05/09)

Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της Κίνας και εκτός από το παιχνίδι – «τελικό» της Εθνικής μας ομάδας με τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχουν ακόμα 7 σπουδαίες αναμετρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Βραζιλία αναμετράται με το Μαυροβούνιο, με την Εθνική μας να περιμένει το… δώρο από τους γείτονες, ενώ η Βραζιλιάνοι σε περίπτωση νίκης κατακτούν την πρώτη θέση.

Στον 5ο όμιλο η Τουρκία αντιμετωπίζει την Τσεχία σε έναν ακόμα «τελικό» που θα κρίνει την ομάδα που θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην επόμενη φάση.

Εκτός από το παιχνίδι – «τελικό» της Εθνικής μας ομάδας με τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχουν ακόμα 7 σπουδαίες αναμετρήσεις

Παράλληλα, παίζεται η πρωτιά σε δυο ομίλους. Στον 7ο η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Δομινικανική Δημοκρατία, ενώ στον 8ο η Αυστραλία κοντράρεται στο ντέρμπι της ημέρας με την Λιθουανία, με έπαθλο την πρωτιά.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ:

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

10.30: Καναδάς – Σενεγάλη, ert.gr

11.00: Βραζιλία – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS

11.30: Τουρκία – Τσεχία, ΕΡΤ 2

11.30: Γερμανία – Ιορδανία, ert.gr

14.30: Λιθουανία – Αυστραλία, ΕΡΤ 3

15.00: Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS

15.30: ΗΠΑ – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

15.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία, ert.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.