ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μουντομπάσκετ 2019: Ελλάδα-ΗΠΑ στο πρώτο ματς των «16» – Δηλώσεις Πόποβιτς (βίντεο)

Μουντομπάσκετ 2019: Ελλάδα-ΗΠΑ στο πρώτο ματς των «16» – Δηλώσεις Πόποβιτς (βίντεο)

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ είναι έτοιμη σήμερα (15:30, EΡΤ Sports) να γράψει ξανά ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία, αντιμετωπίζοντας τις ΗΠΑ στο πρώτο ματς των «16» του Μουντομπάσκετ 2019.

Μετά την αγχωτική νίκη κόντρα στους Νεοζηλανδούς, οι Ελληνες πήγαν στην επόμενη φάση με το 2-1. Και έχοντας στην πλάτη τους την ήττα από την Βραζιλία. Η Ελλάδα θέλει αρχικά νωρίτερα σήμερα το πρωί να μην κερδίσει η Βραζιλία την Τσεχία.

Και ακολούθως η ελληνική Εθνική ομάδα να κάνει το… μπασκετικό θαύμα κερδίζοντας τις ΗΠΑ του Γκρεγκ Πόποβιτς, που δεν έχει έρθει με όλα τα αστέρια του NBA. Απέναντι τους ο MVP του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα σε μια μεγάλη πρόκληση με τους Αμερικάνους.

O Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι στιγμής. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα και τον μεγάλο αστέρα της. Η άμυνα της μια… από τα ίδια, δεχόμενη σχεδόν 100 πόντους από τη Νέα Ζηλανδία. Οι Αμερικάνοι δεν είναι άτρωτοι, δεν είναι αχτύπητοι όπως παλιά. Το απέδειξε ακόμη και η Τουρκία που ναι μεν αποκλείστηκε, αλλά έχασε από τις ΗΠΑ από δικά της λάθη. Ο Τέιτουμ είναι σίγουρα εκτός, ενώ είναι αμφίβολος ο Σμαρτ.

Η προϊστορία Ελλάδα-ΗΠΑ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τα σκαμπανεβάσματά της μέχρι τώρα στη διοργάνωση, αλλά με βελτιωμένη εικόνα και με ρεκόρ 3-1, θέλει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στην οκτάδα, με ένα repeat του θριάμβου του 2006, απέναντι στην Team USA.

Η Εθνική ομάδα θα παραταχθεί στο «Shenzhen Bay Sports Center», απέναντι στις ΗΠΑ, φέροντας τον τίτλο της τελευταίας ομάδας που υποχρέωσε την Team USA σε… υπόκλιση σε επίσημο ματς (σ.σ. Ελλάδα-ΗΠΑ 101-95, ημιτελικός Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Σαϊτάμα).

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πέμπτη φορά αντιμέτωπες, με τις ΗΠΑ, βέβαια, να έχουν το πάνω χέρι, καθώς μετρούν τρεις νίκες (103-95: Παγκόσμιο 1990, 97-58: Παγκόσμιο 1994, 84-61: Παγκόσμιο 1998).

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Φέρντιναντ Πασκάλ (Φιλιππίνες) και Βόιτσεχ Λίσζκα (Πολωνία). Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα τη Δευτέρα στις 11:30 απέναντι στην Τσεχία.

Οι αναμνήσεις του Πόποβιτς από την Ελλάδα – Τί δήλωσε

O προπονητής των Ηνωμένων Πολιτειών και πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, είχε κέφια μετά στο πρωινό shootaround της ομάδας του και μίλησε για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα, ενώ αστειεύτηκε σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Γιάννη.

Η ακύρωση της χθεσινοβραδινής προπόνησης των Αμερικανών έφερε μοιραία πολύ κόσμο στο «Shenzen Bay Sports Center» και φυσικά τα οι προβολείς στράφηκαν στο σπουδαίο Γκρεγκ Πόποβιτς, που χωρίς αμφιβολία είναι ο μεγαλύτερος star της αμερικανικής ομάδας.

Ο 70χρονος τεχνικός των Σπερς, που ήταν σε καλή διάθεση, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους που ρώτησαν πως θα αντιμετωπίσει τον Αντετοκούνμπο, εκθείασε την περηφάνια και το πάθος που πρέπει να έχουν όλοι οι παίκτες που φορούν το εθνόσημο στο στήθος, χαρακτήρισε εξαιρετικά αμφίρροπο το τουρνουά και «ξεστόμισε» την καλύτερη ατάκα όταν ο Βασίλης Σκουντής τον ρώτησε για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.