Ο Μπαρτζώκας αντικαταστάτης του Σκουρτόπουλου;

Ο Μπαρτζώκας αντικαταστάτης του Σκουρτόπουλου;

Για ακόμα μια φορά, τα κατορθώματα της Εθνικής ομάδας σε μεγάλη διοργάνωση είναι αναντίστοιχα των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν πριν την έναρξή της. Αυτές δεν ήταν ανεδαφικές, αφού φέτος η συγκυρία έμοιαζε ιδανική, με αρκετές χώρες «αποψιλωμένες» και δίχως τους NBAers τους και την Ελλάδα με όλους τους σπουδαίους παίκτες της προηγούμενης και της επόμενης «μέρας» στις επάλξεις, μαζί με τον MVP του μεγαλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο «γέννησε» τις ελπίδες μιας μεγάλης διάκρισης, της επιστροφής στα μετάλλια έπειτα από 10 χρόνια, καθώς και την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα το ευχαριστηθούμε, τόσο από άποψη θεάματος, όσο και από τη σκοπιά του αποτελέσματος.

Δυστυχώς, το εντυπωσιακό ξεκίνημα με το Μαυροβούνιο ακολούθησε η απογοητευτική ήττα από τη Βραζιλία, που σε συνδυασμό με +12 επί της Τσεχίας αναπόφευκτη. Αυτή δεν ήρθε και τελικά ο αποκλεισμός ήρθε μάλλον δίκαια και φυσιολογικά.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που αμφισβητήθηκε έντονα, αναντίρρητα δούλεψε σκληρά για να παρουσιάσει την καλύτερη «έκδοση» της ομάδας, όμως δεν τα κατάφερε. Η δε παραδοχή στο φινάλε του αγώνα με τους Τσέχους πως «ίσως δεν βρήκαμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε στο μάξιμουμ τον Γιάννη», αποδεικνύει πως τελικά η Εθνική δεν έπαιξε όπως μπορούσε κι επομένως, δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από τον αποκλεισμό πριν τα προημιτελικά.

Πλέον όλοι, υπέρμαχοι και πολέμιοι, φαντάζονται ή σκέφτονται όσα θα μπορούσαν να συμβούν για το «αύριο», ξεκινώντας φυσικά, ως… είθισται, από τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας! Έλληνες και ξένοι, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, φαβορί κι αουτσάιντερ, κάθε λογής όνομα μπαίνει στη λίστα, σε μια κουβέντα που στην Ελλάδα σίγουρα δεν… βαριέται κανείς!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (2.70) παραμένει ελεύθερος και σίγουρα μια επιλογή από το «πάνω ράφι» για τον πάγκο της Εθνικής. Εκεί φυσικά ανήκει και ο Δημήτρης Ιτούδης (3.50), που βέβαια προπονεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει πανηγυρίσει δυο Ευρωλίγκες σε πέντε σεζόν και μάλλον θα προτιμούσε την Εθνική, ώστε να αλλάξει περιβάλλον και να ζήσει μια νέα «πρόκληση». Την ενότητα «Euroleague» συμπληρώνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (5.00), που θα ξεκινήσει τη σεζόν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα θέλει να επαναλάβει κάποια από τα επιτεύγματα που είχε με τον Ολυμπιακό, πριν επιλέξει να μοιράσει τον χρόνο του ή να τον αφοσιώσει στην Εθνική.

Από κει και πέρα, οι επιλογές ξεκινούν από την… επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη (7.00) στο προσκήνιο και ολοκληρώνονται με έναν… φίλο από τις ΗΠΑ, τον Ρικ Πιτίνο (8.00), που θεωρητικά θα ήθελε να ξαναζήσει την ελληνική εμπειρία! Οι πιο mainstream υποψηφιότητες, όπως ο Δημήτρης Πρίφτης (7.00), ο Ηλίας Ζούρος (9.00), ο Γιώργος Λημνιάτης (51.00), ο Σούλης Μαρκόπουλος (51.00) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (12.00) συνοδεύονται από τον Αργύρη Πεδουλάκη (13.00), που βέβαια έχει πλέον επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, τον Ντέιβιντ Μπλατ (41.00), που συνεχίζει στον Ολυμπιακό και τον… Πίνι Γκέρσον (51.00), που κατέχει τα κόλπα, ακόμα κι αν προέρχεται από μεγάλη περίοδο απραξίας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά ο καθένας μπορεί να φανταστεί τον οποιονδήποτε και να αναλύσει το σκεπτικό του για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής, εφόσον ο Σκουρτόπουλος αποτελέσει παρελθόν. Πάντως επιλογές υπάρχουν για κάθε γούστο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.