ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εθνική Ελλάδος: Δύσκολη κλήρωση στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκυο – Δείτε τους αντιπάλους της

Εθνική Ελλάδος: Δύσκολη κλήρωση στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκυο – Δείτε τους αντιπάλους της

Δύσκολος ο δρόμος της Ελλάδας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 αφού η κλήρωση δεν ήταν ευνοϊκή.

Ο δρόμος της Εθνικής μπάσκετ προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Και αυτό διότι απέναντι στην ομάδα που θα έχει πλέον στον πάγκο της τον θρυλικό κόουτς Ρικ Πιτίνο θα βρεθούν αρχικά η Κίνα και ο Καναδάς.

Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε στο πρώτο γκρουπ του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στη Βικτόρια, μαζί με τους οικοδεσπότες Καναδούς και τους Κινέζους, ενώ στο δεύτερο γκρουπ της Βικτόρια κληρώθηκαν η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.

Τόσο η Κίνα όσο και ο Καναδάς, που θα παίζει στο… σπίτι του, διαθέτουν πολύ καλές ομάδες και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική προκειμένου να τα καταφέρει. Ιδίως ο Καναδάς είναι μια ομάδα γεμάτη NBAers γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Οι αγώνες των τεσσάρων ομίλων θα πραγματοποιηθούν από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου 2020 κι από κάθε όμιλο θα προκριθεί μόνο μία ομάδα για το Τόκιο. Ουσιαστικά, οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα χιαστί παίζοντας με τους δύο πρώτους του δεύτερου γκρουπ του κάθε ομίλου (στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για την Ουρουγουάη, την Τσεχία και την Τουρκία), κι οι δύο νικητές των χιαστί θα αναμετρηθούν στον τελικό.

Ήδη εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς έχουν πάρει, πέραν της διοργανώτριας Ιαπωνίας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η Γαλλία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Νιγηρία και το Ιράν -βάσει της κατάταξής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν τα γκρουπ του προολυμπιακού τουρνούα:

Βελιγράδι
GROUP A: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

GROUP B: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

Κάουνας
GROUP A: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

GROUP B: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

Σπλιτ
GROUP A: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

GROUP B: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

Βικτόρια
GROUP A: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

GROUP B: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.