ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα μπάσκετ – Τι αποφάσισε η ΕΣΑΚΕ

Ο κορωνοϊός βάζει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα μπάσκετ – Τι αποφάσισε η ΕΣΑΚΕ

Πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα της Basket League έβαλε το ΔΣ της ΕΣΑΚΕ.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε εν τέλει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστεί με νόμο το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι 14 ομάδες σε σημερινή τους τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν την οριστική διακοπή, όμως για να πάρει επίσημη μορφή ο EΣΑΚΕ θα αποστείλει την επίσημη και ολοκληρωμένη πρότασή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Οι εκπρόσωποι των ομάδων ομοφώνησαν στο ότι βάσει της πανδημίας δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Τα κρίσιμα ζητήματα

Πάντως, η απόφαση για τη διακοπή εγείρει πολλά θέματα όπως το τι θα γίνει με τα συμβόλαια, τα δεδουλευμένα των παικτών και βέβαια την τελική κατάταξη των ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σημείωσε πως τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά ως τα τέλη Απριλίου. Έτσι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης εισηγήθηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος «λόγω ανωτέρας βίας».

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ομάδων με τον Παναθηναϊκό να συμφωνεί για τη διακοπή όμως ζήτησε ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Γαλατσόπουλος τόνισε πως μετά την απόφαση για τη διακοπή θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με την ΕΟΚ και την Πολιτεία ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τη διακοπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.