ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Πλήρης διαφωνία ΕΣΑΚΕ – παίκτων για την πληρωμή των συμβολαίων τους

Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Πλήρης διαφωνία ΕΣΑΚΕ – παίκτων για την πληρωμή των συμβολαίων τους

Μία ακόμη τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε στον ΕΣΑΚΕ με σκοπό περισσότερο την ενημέρωση για τις αποφάσεις που φαίνεται πως έχει πάρει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.

Η συζήτηση εκτός από τις ομάδες είχε και μέλη του Συνδέσμου Παικτών (Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Γλυνιαδάκης) ενώ τελευταία στιγμή ενημερώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ ο Σύνδεσμος Προπονητών να μην λάβει μέρος.

Ουσιαστικά η διακοπή έχει αποφασιστεί και απλά απομένει η απόφαση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη (δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη) για λήξη της σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας.

Η συζήτηση είχε να κάνει μόνο με την αποπληρωμή των παικτών και το ποσοστό των συμβολαίων που θα λάβουν. Ωστόσο δεν κατέληξαν κάπου καθώς υπήρχε διαφωνία.

Οι ομάδες πρότειναν να δώσουν το 70% των συμβολαίων και το 100% σε συμβόλαια μικρότερα των 20.000 ευρώ συνολικά.

Οι παίκτες ζήτησαν το 80% και να εξοφληθούν στις 31 Ιουλίου. Επίσης τόνισαν πως θα έπρεπε να μειωθεί και το ποσοστό στην αμοιβή των ατζέντηδων.

Συνεπώς δεν βγήκε κάποια απόφαση σχετικά με την αμοιβή των παικτών και των προπονητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος να θυμίσουμε ότι θα πρέπει να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στον ΕΣΑΚΕ να τροποποιήσει το καταστατικό που επιτάσσει ότι ο πρωταθλητής κρίνεται στα playoffs και να τερματιστεί με την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση ή αν δεν συμφωνήσουν να πάνε στη λύση της ακύρωσης της σεζόν όπως έγινε στην VTB.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.