«Έφυγε» ο θρύλος του ΝΒΑ Τζέρι Σλόαν (φώτο)

«Έφυγε» ο θρύλος του ΝΒΑ Τζέρι Σλόαν (φώτο)

Ο Τζέρι Σλόαν, ένας από τους θρύλους του ΝΒΑ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών.

Ο διάσημος προπονητής των ’90s αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια (έπασχε από Πάρκινσον), όταν και είχε αποτραβηχτεί από το προσκήνιο.

Ο εκλιπών ήταν μέλος του Hall of Fame από το 2009 και τέταρτος στην ιστορία του ΝΒΑ σε νίκες ως προπονητής, όπου στην πολυετή καριέρα του, κατάφερε να πάρει 1.121 νίκες σε ματς κανονικής περιόδου.

Ο Σλόαν ως παίκτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 στους Μπάλτιμορ Μπούλετς, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στους Σικάγο Μπουλς, όπου έμεινε μέχρι το 1976, όταν και αποχώρησε από την αγωνιστική δράση.

​Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 1978 ως μέλος του τεχνικού επιτελείου των «ταύρων», ενώ από το 1979 μέχρι το 1982 διετέλεσε head coach τους. Το 1985 μετακόμισε στη Γιούτα ως μέλος του προπονητικού επιτελείου των Τζαζ, τους οποίους ανέλαβε το 1988 και παρέμεινε στον πάγκο τους μέχρι το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε 23 χρόνια στους «μορμόνους», ο Σλόαν είχε ρεκόρ 1.127-682, ενώ τους οδήγησε σε δύο τελικούς ΝΒΑ (1997-98).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.