ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Καρφί» Ε.Καντέρ σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Χρησιμοποιεί την Αγία Σοφία για να μαζέψει ψήφους» (βίντεο)

«Καρφί» Ε.Καντέρ σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Χρησιμοποιεί την Αγία Σοφία για να μαζέψει ψήφους» (βίντεο)

«Πολιτικό show», έτσι χαρακτήρισε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο γνωστός μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ.

Όσα ανέφερε ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς στο δελτίο ειδήσεων του AlphaL «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.

Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω”.

Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους μετανάστες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.