Παρέδωσαν το στέμμα τους οι Ράπτορς – Στους Σέλτικς το εισιτήριο των τελικών

Παρέδωσαν το στέμμα τους οι Ράπτορς – Στους Σέλτικς το εισιτήριο των τελικών

Μία εκ των κορυφαίων σειρών στα φετινά πλέι οφ είχαν νικητές τους Σέλτικς με 4-3, μετά και την τελευταία επικράτηση με 92-87 επί των Ράπτορς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής, όπου τους περιμένουν οι Χιτ σε μια σειρά που θα αρχίσει την Τρίτη.

Η άμυνα της ομάδας της Βοστώνης, που οδήγησε σε 18 λάθη τους πρωταθλητές (6 στην τελευταία περίοδο) και μέτρησε 12 κλεψίματα, έκανε τη διαφορά. Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 29 πόντους (9/23 σουτ), 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Τζέιλεν Μπράουν ακολούθησε με 21 πόντους (10/17 σουτ), 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ κομβικός ήταν ο Μάρκους Σμαρτ με 16 πόντους, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα. Από το Τορόντο, που εκθρονίζεται, ο Φρεντ ΒανΒλίτ είχε 20 πόντους (8/20 σουτ) και ο Κάιλ Λάουρι 16 (5/15 σουτ).

Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις, με τους Σέλτικς να ξεκινούν εντυπωσιακά, 7-19, αλλά τους Ράπτορς να αντιδρούν και να φτάνουν στη δεύτερη περίοδο στο +7 (40-33). Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς ανέτρεψε ξανά την κατάσταση και στο τρίτο δωδεκάλεπτο έφτασε στους εννιά, 51-60, όμως με τρίποντο του Λάουρι οι πρωταθλητές προηγήθηκαν ξανά, 64-63. Με 4:51 να απομένουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με δέκα, 78-88. Ο Λάουρι με προσωπικούς πόντους έφερε το ματς στο καλάθι (87-89), αλλά αποβλήθηκε με έκτο φάουλ και οι Σέλτικς με μια άμυνα του Μάρκους Σμαρτ και ένα επιθετικό ριμπάουντ του Τέιτουμ αγκάλιασαν τη νίκη (87-90). Ο ΒανΒλίτ επιχείρησε ένα τρίποντο-προσευχή που δεν βρήκε καν στεφάνη για την ισοφάριση και ο Γουόκερ με 2/2 βολές στα 7,9’’ πριν το τέλος «καθάρισε» το ματς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δωδεκάλεπτα: 27-26, 46-50, 71-72, 87-92.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.