ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προμηθέας – Περιστέρι 82-74: Πρώτος τίτλος για τους Πατρινούς με υπογραφή Μίλερ

Προμηθέας – Περιστέρι 82-74: Πρώτος τίτλος για τους Πατρινούς με υπογραφή Μίλερ

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε ο πρώτος τελικός του Super Cup Ελλάδος, με τον Προμηθέα να έχει τον Ίαν Μίλερ σε τρομερό βράδυ και με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει με 82-74 του Περιστερίου.

Ο Μάκης Γιατράς επανέφερε στο παρκέ τον Ιάν Μίλερ, παρ’ όλο που είχε τέσσερα φάουλ και αυτός έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Προμηθέα. Για τους νικητές, «διπλός» ήταν ο Αγκμπελίς, που πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μίλερ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και ο Γκάρετ με 15. Ο Γκάντι, ο Γκρέι και ο Πετέγουεϊ ανέλαβαν το σκοράρισμα του Περιστερίου, αφού είχαν 14 ο πρώτος και από 13 οι άλλοι δύο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με… φόρα από τους ημιτελικούς, εκεί όπου τα παιχνίδια τους πήγαν σε ψηλό σκορ και προσπάθησαν να παίξουν ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δεν συνοδεύτηκε από ψηλά ποσοστά ευστοχίας (6-9, 5′). Ο Στίβεν Γκρέι ήταν αυτός που έδινε λύσεις στα πρώτα λεπτά επιθετικά για το Περιστέρι και στην συνέχεια παρέδωσε την σκυτάλη στον Μάρβιν Τζόουνς, ο οποίος μαζί με τον Αγκμπελίς μετέτρεψαν σε προσωπική μονομαχία για λίγο το παιχνίδι.

Ακόμα και όταν αποσύρθηκε ο Τζόουνς η ομάδα των δυτικών προαστίων συνέχισε να βρίσκει σκορ από τους ψηλούς της, την ώρα που οι Πατρινοί περίμεναν τις ενέργειες του Ίαν Μίλερ, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι ο λόγος που πήρε προβάδισμα η ομάδα του και χάθηκε το προβάδισμα πέντε πόντων που είχαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι (17-16, 8′). Όμως η περίοδος έκλεισε με το Περιστέρι να προηγείται με τρεις πόντους (20-23).

Η παρουσία των Άρλετζ και Πετέγουεϊ στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου βοήθησε τους «κυανοκίτρινους» να διευρύνουν το προβάδισμά τους και να φθάσουν στο +9, 6:50 πριν το ημίχρονο (24-33). Κάπου εκεί όμως ο Προμηθέας αφυπνίστηκε, βελτίωσε την άμυνά του, καθώς σε τρία λεπτά δέχτηκε μόνο ένα πόντο και έφερε την διαφορά στη μία ανάσα (33-34, 16′).

Ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα δόθηκε και από τις δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, μετά την ισορρόπηση του αγώνα από τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Πετέγουεϊ έδωσε στο Περιστέρι έναν αέρα τέσσαρων πόντων (37-41, 20′). Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων στην ανάπαυλα.

Οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια και παρουσίασαν καλύτερο θέαμα στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού βρήκαν πολλές λύσεις έξω από τα 6,75, με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να βελτιώνουν πολύ το ποσοστό τους και να φέρνουν το παιχνίδι στον πόντο (48-49) αναγκάζοντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το ίδιο όμως έπραξε και ο συνάδελφός του, μετά το 5-0 σερί που «έτρεξε» το Περιστέρι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι άμυνες, όπως ήταν λογικό, όσο περνούσε η ώρα δυνάμωναν, ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι συντητρούσαν ένα προβάδισμα, το οποίο έφθασε τους επτά πόντους στο 27′ (51-58) και τους οκτώ λίγο πριν τέλος, αλλά ο Γιαννόπουλος με buzzer beater έκανε το 60-65 στο τέλος της περιόδου.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, το σκηνικό άλλαξε, με τον Προμηθέα, μέσω της άμυνας, να κάνει ένα σερί 7-0 και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 67-65. Από κει και πέρα τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, αφού σε κάθε φάση άλλαζε χέρια το προβάδισμα, ωστόσο μπήκε ο Ίαν Μίλερ και έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 37-41, 60-65, 82-74.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.