ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Basket League: Με «σπασμένα τα φρένα» το Λαύριο – Επικράτησε 75-72 του Προμηθέα

Basket League: Με «σπασμένα τα φρένα» το Λαύριο – Επικράτησε 75-72 του Προμηθέα

Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται το Λαύριο που συνεχίζει το νικηφόρο σερί του, με θύμα αυτή την φορά τον Προμηθέα Πάτρας, επί του οποίου επικράτησε με 75-72.

Οι γηπεδούχοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάισον Κάρτερ (22π, 4ασ), ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία των Άλφα Ντιαλό (13π, 4ρ), Ντέβιν Ντέιβις (10π, 7ρ) αλλά και του Βασίλη Μουράτου (7π, 4ρ, 8ασ). Από τον Προμηθέα, που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ίαν Μίλερ οι 17 πόντοι του Τζεράι Γκραντ και οι 16 του Τζέριαν δεν ήταν αρκετοί, με τους Πατρινούς να υποχωρούν στο 6-4, τη στιγμή που το Λαύριο ανέβηκε στο 8-3.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με το Λαύριο να παίρνει προβάδισμα χάρη στον Κάρτερ (7-4, 4′). Μουράτος και Ντιαλό ανέλαβαν δράση και με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει κλείσει τους διαδρόμους προς τον Προμηθέα η διαφορά αυξήθηκε (13-6, 6′). Ο Προμηθέας αντέδρασε και χάρη σε Αγραβάνη, Μίλερ και Γκραντ κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής (17-15, 9′). Ο Τζάρεντ Σάβατζ όμως έγραψε τον επίλογο του πρώτου δεκαλέπτου για το 19-15 του Λαυρίου.

Οι παίκτες του Σερέλη κράτησαν τον ρυθμό τους σε καλά επίπεδα και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με τους Περσίδη και Ντιαλό ανέβασαν τη διαφορά (26-20, 14′). Τζεράι και Τζέριαν Γκραντ ανέλαβαν δράση και με την άμυνα σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης η διαφορά μειώθηκε (33-30, 17′). Οι δύο Αμερικανοί συνέχισαν να κάνουν… θραύση στην επίθεση και χάρη σε τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ οι Πατρινοί ανέτρεψαν το σκηνικό, για το 38-41 του πρώτου ημιχρόνου.

Γιάννης Αγραβάνης και Τζεράι Γκραντ ανέλαβαν δράση στην επίθεση, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως το Λαύριο είχε απαντήσεις με τον Γερομιχαλό και ισοφάρισε (45-45, 24′). Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με τον Ντιαλό μπροστάρη ανέτρεψαν το σκηνικό (51-47, 26′). Ο Ντιαλό έφερε το Λαύριο στο +6, όμως ο Προμηθέας μάζεψε τη διαφορά με τον Αγραβάνη (55-53, 29′), με το +2 του Λαυρίου να μένει ως το τέλος του δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι και τον Προμηθέα να ισοφαρίζει, δια χειρός Αγραβάνη (62-62, 34′). Ο Ντέιβις έδωσε και πάλι προβάδισμα στο Λαύριο με δικό του τρίποντο (65-62, 36′). Σάβατζ και Ντιαλό βγήκαν μπροστά και οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά σε κρίσιμο σημείο (69-64, 37′). Ο Προμηθέας πίεσε σε όλο το γήπεδο και μείωσε με τον Αγραβάνη, αλλά το Λαύριο διατήρησε το προβάδισμα με τον Κάρτερ (71-67, 39′).

H άμυνα του Μουράτου στον Μίλερ ήταν καθοριστική, με τον Έλληνα γκαρντ να ανεβάζει τη διαφορά για τους γηπεδούχους (73-67, 52,7” για το τέλος). Οι παίκτες του Γιατρά δεν παρέδωσαν τα όπλα και χάρη σε τρίποντο του Μίλερ μείωσαν σε απόσταση… βολής (74-72, 20,2” για το τέλος). Ο Κάρτερ με 1/2 βολές έγραψε το 75-72 και στην τελευταία επίθεση ο Ίαν Μίλερ αστόχησε σε τρίποντο από τα 9,5 μέτρα, με το Λαύριο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, που ήταν η όγδοη διαδοχική στην Basket League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-41, 55-53, 75-72.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.