ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 81-79: Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στο τέλος

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 81-79: Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στο τέλος

Όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα φύγει με τη νίκη από το Κάουνας, όμως ένα σερί 9-0 από το 1:50 πριν τη λήξη κι ένα λάθος του Σλούκα στην τελευταία επίθεση έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα με 81-79 στην Ζαλγκίρις.

Οι Πειραιώτες που είχαν σε μεγάλη μέρα επιθετικά τους Κώστα Σλούκα (16π.) και Γιώργο Πρίντεζη (16π.), είδαν το δαιμονισμένο Τζοφρί Λοβέρν (21π.) να κάνει όργια για τους Λιθουανούς.

Το κλέψιμο του Τόμας Ουόκαπ, οδήγησε τους γηπεδούχους στο 12-9, την στιγμή που η ομάδα του Μπαρτζώκα «αυτοκτόνησε», έπεσε στο 11-10 και έχασε σημαντικό έδαφος όσον αφορά την οκτάδα.

Το ματς

Μια ομάδα με την ποιότητα της Ζαλγκίρις, δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει τις κακές άμυνες του Ολυμπιακού. Με 4/5 τρίποντα και 6/8 δίποντα, τον Λεκαβίτσιους δραστήριο και τους «ερυθρολεύκους» να κάνουν άμυνα με τα μάτια, οι Λιθουανοί πήραν προβάδισμα έξι πόντων με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (26-20), την στιγμή που μόνο οι Σλούκας και Χάρισον προσέφεραν επιθετικά. Οι ασίστ δίνονταν με το σταγονόμετρο στο κόκκινο στρατόπεδο και η δημιουργική εικόνα «φώναζε» για άμεση βοήθεια.

Με τον Ρούμπιτ να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους , η διαφορά πήγε στο +8 και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ με τρομερή εικόνα σε άμυνα και επίθεση, βοήθησε τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα επιμέρους σκορ 11-0 (36-38) και να προσπεράσει για πρώτη φορά στο ματς μετά το πρώτο καλάθι. Ο Σπανούλης με έξυπνη ενέργεια κέρδισε το τρίτο φάουλ του Ρούμπιτ, όμως ο Μιλάκνις για ακόμη μια φορά εκτέλεσε από τα 6,75 και έστειλε την Ζαλγκίρις προηγούμενη στο ημίχρονο με 45-44.

Παράσταση για δύο πρωταγωνιστές ήταν στο επιθετικό κομμάτι η τρίτη περίοδος. Ζοφρί Λοβέρν και Γιώργος Πρίντεζης πέτυχαν 12 και 8 πόντους αντίστοιχα. Ο Κώστας Σλούκας όμως βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο όταν η διαφορά είχε ξεφύγει στο +7 για τους Λιθουανούς και με έμμεσο τετράποντο μείωσε σε κρίσιμο σημείο και κράτησε τον Ολυμπιακό στο ματς. Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στο… αγαπημένο τους τρίποντο και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 63-60.

Με τον Ρούμπιτ να γράφει το 67-60 τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα για τον Ολυμπιακό, όμως ένα σερί 7-0 με τον ΜακΚίσικ να ξεχωρίζει και τον Πρίντεζη να βάζει τρίποντο οδήγησε στην ισοφάριση μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το ματς έγινε θρίλερ, όπως φαινόταν από νωρίς δηλαδή πως θα εξελιχθεί, με τον Σπανούλη να βάζει τρίποντο για το προσπέρασμα (70-73), τον Πρίντεζη άλλο ένα για το 72-76 και τον Kill-Bill και τρίτο για το 72-79 στο 37′.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όμως, οι Λιθουανοί δεν τα παράτησαν. Συνέχισαν να παλεύουν, είδαν τον ΜακΚίσικ να αστοχεί σε λέι-απ στο 1:54 και με σερί 9-0 πήραν τη νίκη. Στην τελευταία φάση ο Γουόκαπ έκλεψε τη μπάλα από τον Σλούκα, σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 81-79 και στα 0.8″ η πάσα από την επαναφορά προς τον Ζαν-Σαρλ ήταν καλή, όχι όμως τόσο καλή για το κάρφωμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.