Άφησε εποχή: To δίδυμο του NBA που έγραψε ιστορία… (βίντεο)

Άφησε εποχή: To δίδυμο του NBA που έγραψε ιστορία… (βίντεο)

Αυτοί οι παίκτες είχαν τέτοια συνεργασία και αλληλεξάρτηση που ο ένας συμπλήρωνε απόλυτα τον άλλο. Αυτό το δίδυμο, μόνο ένα θα μπορούσε να είναι σε ολόκληρη την ιστορία του NBA. Και στις 21 Φεβρουαρίου του 1993, αυτό επιστεγάστηκε στο 43ο All Star Game.

Τους βλέπαμε να παίζουν μαζί από το 1985. Ήταν τότε που ο «ταχυδρόμος» Karl Malone, έγινε draft από τους Utah Jazz και βρήκε εκεί τον John Stockton, που μόλις είχε ολοκληρώσει την rookie σεζόν του.

Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να γίνουν οι δυο τους ένα απίστευτο δίδυμο. Ο Stockton κερνούσε, ο Malone έπινε. O Stockton μοίραζε από το απόθεμα (Stock) και ο ταχυδρόμος Malone παρέδιδε. Έπαιξαν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και σήμερα, o Stockton είναι με διαφορά από τον δεύτερο πρώτος στις ασίστ όλων των εποχών του NBA, ενώ ο Malone ήταν ο μόνος που κατάφερε να πλησιάσει τον Kareem Abdul – Jabbar στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών, υπολειπόμενος μόλις 1.459 πόντους.

Πλέον ο LeBron James πλησίασε τον Malone στη δεύτερη θέση και υπολείπεται 1.911 πόντους. Μπορεί να τον φτάσει και να τον περάσει. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα ούτε από τον Malone, ούτε από το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του NBA. Μάλιστα, το NBA φρόντισε να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας αυτού του διδύμου, στο 43ο All Star Game που έγινε πριν από ακριβώς 28 χρόνια.

Εκείνη την ημέρα έλαβαν χώρα δυο ρεκόρ. Το ένα επαναλήφθηκε τα επόμενα χρόνια, αλλά το άλλο κρατάει μέχρι και σήμερα. Η Δύση επικράτησε με 135-132 της Ανατολής. Το δίδυμο της Utah ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Ο Stockton πέτυχε 9 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 15 ασίστ. Ο Malone από την άλλη πέτυχε 28 πόντους και πήρε 10 ριμπάουντ. Οι άνθρωποι του NBA θεώρησαν πως ο ένας χωρίς τον άλλο, δεν θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το παιχνίδι, απέναντι στους 30 πόντους του Michael Jordan.

Έτσι αποφάσισαν να χρίσουν και τους δυο MVP της αναμέτρησης. Κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία των All Star Game. Αυτό βέβαια, συνέβη άλλες δυο φορές από τότε. Η δεύτερη ήταν το 2000, όταν το βραβείο μοιράστηκαν οι Tim Duncan και Shaquille O’ Neal και το 2009, όταν το μοιράστηκαν πάλι ο Shaquille o’ Neal με τον Kobe Bryant.

Ωστόσο, το βραβείο που μοιράστηκαν οι Stockton και Malone διατηρεί μια μοναδικότητα μέχρι και σήμερα. Ήταν το μόνο από τα τρία, που το μοιράστηκαν παίκτες από την ίδια ομάδα του NBA, στην προκειμένη περίπτωση τους Utah Jazz. Το 2000, ο Tim Duncan αγωνιζόταν στους Spurs και ο Shaquille o’ Neal στους Lakers, ενώ το 2009, ο Shaquille o’ Neal αγωνιζόταν στους Suns και ο Kobe Bryant στους Lakers.

Ήταν τέτοια λοιπόν η αλληλεξάρτηση αυτών των δυο παικτών, που ποτέ δεν έφυγαν ο ένας από το πλευρό του άλλου. Το 2003, όταν ο Stockton αποχώρησε από την ενεργό δράση, o Malone επέλεξε να παίξει τον τελευταίο του χρόνο μακριά από την Utah. Όχι μόνο για να έχει μια παραπάνω πιθανότητα να κερδίσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι που στερήθηκαν και οι δυο, αλλά και γιατί χωρίς τον «Διόσκουρο» John Stockton, η μπασκετική ζωή στους «Μορμόνους» ήταν πολύ διαφορετική…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.