ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 77-85: Εντυπωσίασε ο Μ.Χεζόνια – Διαφορά ποιότητας με τους Καταλανούς

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 77-85: Εντυπωσίασε ο Μ.Χεζόνια – Διαφορά ποιότητας με τους Καταλανούς

Όλα τα φώτα έπεσαν επάνω στον Μάριο Χεζόνια (21 πόντους), που όμως δεν ήταν αρκετός για να φτάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε με 85-77 από την Μπαρτσελόνα.

Μπορεί ο Χεζόνια να είχε το… όνομα και τους προβολείς της δημοσιότητας στραμμένους επάνω του ξεκινώντας και στην πρώτη πεντάδα του Όντεντ Κάτας αλλά ο Μίροτιτς ήταν εκείνος που είχε την χάρη στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε μέχρι… κεραίας όα όσα του έδωσε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που «βρήκε» το χέρι του, συνετέλεσε τα μέγιστα για να πάρει από νωρίς η ομάδα του τα ηνία στο σκορ.

Μετά το αρχικό 9-9 του 4′ οι «μπλαουγκράνα» πραγματοποίησαν επιμέρους 12-3 και προηγήθηκαν με 21-12 τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Μια διαφορά την οποία και διατήρησε έως το τέλος του δεκαλέπτου (17-26), σ’ ένα διάστημα όπου οι Μήτογλου και Μπέντιλ ήταν εκείνοι που είχαν ξεχωρίσει από πλευράς Παναθηναϊκού και τον Μίροτιτς να είχε πετύχει τους μισούς πόντους (13 από τους 26) της Μπαρτσελόνα. Άλλωστε συνολικά οι «μπαλουγκράνα» ήταν εξαιρετικοί στην επίθεσή τους με 7/10 δίποντα και 4/7 τρίποντα ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/6 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Στην δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην ήταν το ίδιο «εκρηκτική» όσο στην πρώτη, αλλά μπόρεσε να διαχειριστεί άριστα τη διαφορά. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +12 (33-45) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (39-47). Οι «πράσινοι» τα είχαν βρει σκούρα από την άμυνα του Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κατεβάσει «ρολά» στη ρακέτα του και δεν έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν εύκολα. Ο Μάριο Χεζόνια με προσωπικές, κυρίως, ενέργειες ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρώτο μισό με 12 πόντους (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 τάπα, 2 λάθη σε 13:25) με τους «πράσινους» να έχουν 7/15 δίποντα, 6/13 τρίποντα, 7/8 βολές, έναντι 13/18 διποντα της Μπαρτσελόνα, 7/12 τρίποντα η οποία έιχε και +3 ριμπάουντ και +9 ασίστ (15-6).

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου η Μπαρτσελόνα μπόρεσε και πάλι να βρεθεί στο +11 (41-52 στο 25′), σ’ ένα ματς όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες. Τόσο όσον αφορά την ομάδα του Κάτας όσο και όσον αφορά τους φιλοξενούμενους. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 46-52 αλλά κάποιες βιαστικές επιλογές και κάποια φθηνά λάθη (σ.σ. συνήθως «πούλημα» της μπάλας), έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους να πραγματοποιήσει σερί 6-0 (μικρό μεν, αλλά όπως ήταν το ματς, μεγάλο δε) και να φτάσει και πάλι στο +12 (46-58) λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου (50-59).

Ιδιο σκηνικό και στην τελευταία περίοδο. Ο Μίροτιτς κρατούσε την Μπαρτσελόνα με δύσκολα καλάθια ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να παραμείνει κοντά στο παιχνίδι. Και πάλι. Οι μεν φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διατηρηθούν σε διψήφια διαφορά αλλά οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν να είναι ανταγωνιστικοί και κοντά στο σκορ (64-70 στο 36′). Η τριάδα Μπέντιλ, Μήτογλου και Χεζόνια ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά, αλλά στο τέλος «μίλησε» η ποιότητα της Μπαρτσελόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 39-47, 50-59, 77-85

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.