Κολοσσός – Παναθηναϊκός 82-95: Τον «εκτέλεσε» από την γραμμή του τριπόντου

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 82-95: Τον «εκτέλεσε» από την γραμμή του τριπόντου

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Κολοσσού στην Ρόδο με 95-82 και έκλεισε επιτυχημένα μία εβδομάδα με συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπέπεσε σε πέντε λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, τα τέσσερα εξ αυτών μάλιστα στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο Κολοσσός να βρει εύκολους πόντους και να μένει κοντά στο σκορ στα πρώτα 6.5 λεπτά (10-10). Παπαπέτρου και Μποχωρίδης πέτυχαν 8 μαζεμένους πόντους για το 13-18, εκατό δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, ωστόσο με έναν εξαιρετικό Καντέρ που πέτυχε 8 πόντους, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 22-20.

Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Όντεντ Κάτας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, πατώντας το πόδι στο «γκάζι» από την αρχή του δεκαλέπτου. Με σύμμαχο τη σκληρή τους άμυνα, και με μπροστάρηδες τους Παπαπέτρου, Γουάιτ και Μακ, οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 20-4 (!) σερί για το 24-40 στο 15′. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε κάποια στιγμή μέχρι και το +20 (28-48 στο 17′), με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το ημίχρονο στο +18 για το 36-54.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε λίγο πολύ όπως και η πρώτη. Με τους Ροδίτες να παρουσιάζουν μαχητικό πρόσωπο και τον Παναθηναϊκό χωρίς καθαρό μυαλό. Τέσσερα μαζεμένα λάθη σε πάσες των «πρασίνων» στις αρχές του δεκαλέπτου, επέτρεψαν στον Κολοσσό να «ροκανίσει» τη διαφορά και να την κατεβάσει στους 12 στο 24′ (47-59). Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος τις κακές επιλογές στην επίθεση των φιλοξενούμενων και τα αρκετά χαμένα σουτ μείωσε 58-68 στο 29′, με τον Μπρέι να ευστοχεί σε τρίποντο για το 58-71 της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε επιθετικό κρεσέντο, πετυχαίνοντας από 24 πόντους έκαστος. Παρά το μαχητικό πνεύμα και τις φιλότιμες προσπάθειες, ο Κολοσσός κατάφερε να μειώσει μέχρι τους 7 πόντους (79-86 στο 37′). Με τον Παπαπέτρου όμως να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του στα τελευταία λεπτά και να πετυχαίνει επτά πόντους, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 82-95.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 36-54, 58-71, 82-95.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.