Ιωνικός Νίκαιας – Λάρισα 83-76: Βήμα παραμονής με εντυπωσιακό Ν.Χουγκάζ

Ιωνικός Νίκαιας – Λάρισα 83-76: Βήμα παραμονής με εντυπωσιακό Ν.Χουγκάζ

Ο Ιωνικός Νίκαιας έδειξε να αρνείται να χάσει και κατάφερε να φτάσει σε μία εντυπωσιακή ανατροπή και στη νίκη με 83-76 της Λάρισας στο κλειστό «Πλάτων» για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, αλλά χάρη σε τρία συνεχόμενα τρίποντα του Νίκου Χουγκάζ σε εκείνο το σημείο πήραν το προβάδισμα και τελικά τη νίκη. Στο 7-11 οι Νικαιώτες που απομακρύνονται από τις τελευταίες θέσεις, στο 5-13 η Λάρισα που είναι τελευταία μαζί με το Μεσολόγγι.

Κορυφαίος για τους νικητές ο εκπληκτικός Νίκος Χουγκάζ με 7/7 τρίποντα (23π. 6ρ.), ενώ ακολούθησαν οι Μαυροκεφαλίδης (15π.) και Τολιόπουλος (11π., 8ασ.).

Για τη Λάρισα, που αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο σκόρερ της Τζέρι Σμιθ, μακράν κορυφαίος ήταν ο Μπράντον Ρας με 18π. από έξι τρίποντα.

Το ματς

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Λάρισα μπήκε μπροστά στο σκορ, βασιζόμενη στην μεγάλη ευστοχία της από την περιφέρεια. Έφτασε μάλιστα σε διψήφια διαφορά στο 5′ (6-16), χάρη στο τρίτο εύστοχο τρίποντο του Ρας. Ο Ιωνικός προσπαθούσε να μειώσει, κυρίως με τον Μαυροκεφαλίδη (10π.), ωστόσο στη λήξη του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 28-20 υπέρ της ομάδας του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Η Λάρισα συνέχισε να είναι εντυπωσιακά εύστοχη έξω από τα 6,75 κι έφτασε στο +13 (25-38) στο 12′, έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή 8/13 τρίποντα. Η τιμή της διαφοράς δεν μειώθηκε σημαντικά μέχρι την ανάπαυλα με το σκορ ημιχρόνου να είναι 38-49.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός έκανε την αντεπίθεσή του. Παίζοντας πιο δυνατά στην άμυνα «ροκάνισε» σταδιακά τη διαφορά, η οποία στο 29′ έπεσε στους δύο πόντους (58-60), πριν ο Ρας διαμορφώσει το 58-63 στο 30′ με το έκτο του τρίποντο για τη Λάρισα, η οποία όμως είχε σταματήσει να βρίσκει με τον ίδιο τρόπο λύσεις από την περιφέρεια, γεγονός που αποτυπωνόταν και στη συνολική επιθετική συγκομιδή της.

Στο 34′ οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (64-63) με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χουγκάζ, ο οποίος έβαλε και τρίτο σερί για το 67-63. Στη συνέχεια μεγάλωσαν με σχετική ευκολία την υπέρ τους διαφορά και έφτασαν στη νίκη με

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 38-49, 58-63, 83-76

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.