ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στρασμπούρ-ΑΕΚ 91-73: Πλήρωσε… ακριβά τις πολλές απουσίες παικτών

Στρασμπούρ-ΑΕΚ 91-73: Πλήρωσε… ακριβά τις πολλές απουσίες παικτών

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών και των συνεχόμενων παιχνιδιών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Στρασμπούργκ και αρκέστηκε στην ήττα με 91-73.

Λάνγκφορντ, Κατσίβελης, Μόουζες, Ρογκαβόπουλος και Χρυσικόπουλος ξεκίνησαν το ματς για την ΑΕΚ, με την έλλειψη center να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, και έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Μετά το αρχικό μούδιασμα, η «Ένωση» έδειξε να εγκλιματίζεται στις συνθήκες του αγώνα και με τον Χρυσικόπουλο να πετυχαίνει έξι μαζεμένους πόντους μείωσε στο 11-6 στο 4′, ενώ από τα χέρια του Λάνγκφορντ πλησίασε και στους τρεις (15-12, στο 6′).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, η Στρασμπούρ πάτησε το πόδι στο γκάζι, βρήκε ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και με ένα επιμέρους σερί 11-2 ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (26-15, στο 9′), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 31-18 για το +13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η «Ένωση» έδειξε πάθος, αλλά και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ανέβασε ένταση, πιέζοντας τους Γάλλους, οι οποίοι έκαναν εύκολα το λάθος. Απολαυστικός ο Μόουζες, ο οποίος παρά το πρόβλημα που είχε, έδωσε πολλές μάχες, πετυχαίνοντας έντεκα πόντους στη δεύτερη περίοδο!

Η ΑΕΚ, έτρεξε ένα 6-0 στις αρχές της περιόδου, μειώνοντας στο 31-24 (12′). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς και να ροκανίζουν τη διαφορά, μειώνοντας στους τρεις τη διαφορά μετά από αρκετή ώρα, με κλέψιμο και κάρφωμα του Μόουζες στο 15′ (38-35). Οι φωνές του Λασί Τουοβί όμως, ξύπνησαν τους Γάλλους οι οποίοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ανεβάζοντας γρήγορα τη διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα (50-39, στο 18′). Το τρίποντο του Λάνγκφορντ όμως στο τέλος, έστειλε την ΑΕΚ στο ημίχρονο στο -7 (52-45).

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξέμεινε από δυνάμεις, κάτι απολύτως λογικό, αφού ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και οι πολλές απουσίες άφησαν τα σημάδια τους στην «Ένωση». Ενδεικτικό είναι πως η ΑΕΚ είχε πετύχει μόλις δύο πόντους στα πρώτα 5:30 λεπτά του δεκαλέπτου, με τη Στρασμπούρ να χτίζει μια διαφορά στους +16 (63-47). Χρυσικόπολουλος και Μέικον βρήκαν κάποια μεγάλα σουτ, ωστόσο οι Γάλλοι ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, κλείνοντας την περίοδο με σκορ 73-58.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί. Λίγο η κούραση, λίγο η απογοήτευση από την διαφαινόμενη ήττα και την έκταση του σκορ, «λύγισαν» τα πόδια των φιλοξενούμενων, με το τελικό χτύπημα της κόρνας να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 91-73.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.