ΕΣΑΚΕ: Τα ποσά που θα βάλουν στα ταμεία τους οι ομάδες της Basket League

ΕΣΑΚΕ: Τα ποσά που θα βάλουν στα ταμεία τους οι ομάδες της Basket League

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για τη νέα συμφωνία, με την οποία οι ομάδες της Basket League θα λάβουν χρήματα από το στοίχημα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Metropolis 95.5, ο κ. Γαλατσόπουλος τόνισε ότι το συνολικό ποσό θα φθάσει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, με κάθε ομάδα να λαμβάνει περίπου 600.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Γαλατσόπουλου

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να κερδίζει στις εκλογές στον ΕΣΑΚΕ: «Σίγουρα είναι η δουλειά και οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν στην Λίγκα μεταξύ των ομάδων. Ο πρόεδρος, πρέπει να φροντίζει για το καλό των ομάδων και το πως θα γίνει καλύτερη η Λίγκα».

Για την μεγαλύτερη πρόκληση στην τρίτη του θητεία και τα κέρδη των ΚΑΕ από το στοίχημα: «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έγιναν σημαντικά πράγματα με την κεντρική διαχείριση και την κεντρική παρέμβαση του ΕΣΑΚΕ στην αδειοδότηση των ομάδων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε, ήταν η ιστορική απόφαση με την φορολόγηση του στοιχήματος. Στο μπάσκετ, θα μπαίνουν στα ταμεία κάθε χρόνο 7.5 εκατ. ευρώ, συν ένα ακόμα ποσό για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. 230 χιλιάδες θα παίρνει η κάθε ΚΑΕ σαν προκαταβολή, διότι το 7% θα πηγαίνει στην Λίγκα. Το ποσό των 3 εκατ. είναι μια πρώτη προκαταβολή, το συνολικό ποσό, έχει υπολογισθεί στα 7.5 εκατ, δηλαδή 600 χιλιάδες κάθε ομάδα. Η αναλογία αυτή, βγαίνει μέσα από στοιχεία. Πιστεύω, είναι ιστορική απόφαση, διότι υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα αλλάξει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.