Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 79-72: Μεγαλοπρεπέστατη «σφαλιάρα» από τους Ροδίτες

Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 79-72: Μεγαλοπρεπέστατη «σφαλιάρα» από τους Ροδίτες

Η ΑΕΚ συνεχίζει να μην παρουσιάζει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και αυτό την οδήγησε σε ακόμη μία ήττα στην Basket League με 79-72 από τον Κολοσσό Ρόδου.

Με… μάτι που γυαλίζει, ο Κολοσσός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε 13-0 (!) στο πρώτο τετράλεπτο, με τους Καντέρ και Γουότσον να εκτελούν. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (22-5 στο 7’), την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν καθόλου συγκέντρωση στην επίθεση.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ένωση, οι Ροδίτες έτρεξαν σερί 8-0 κι εκτοξεύτηκαν στο +20 (30-10)! Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Χρυσικόπουλου, που έγραψε το 30-11.

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… φουριόζοι και με τους Χρυσικόπουλο, Μόουζες να είναι ασταμάτητοι, έτρεξαν 11-0 κι έριξαν τη διαφορά στους 8 πόντους (30-22 στο 14’).

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με σερί 5-0 που τους έφερε πάλι στο +13 (35-22 στο 16’). Στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου, μπήκαν στην εξίσωση για την ΑΕΚ οι Μέικον και Λάνγκφορντ, που μείωσαν στο 41-31.

Οι δύο σταρ της Ένωσης συνέχισαν στην 3η περίοδο από εκεί που σταμάτησαν στο φινάλε της 2ης περιόδου και οδήγησαν την ομάδα τους σε επιμέρους σκορ 19-4 και στο +5 (45-50 στο 25’), με τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν εξαιρετική άμυνα σε αυτό το διάστημα.

Σε εκείνο το σημείο, οι Άντριτς και Ζάρας ξεκόλλησαν επιθετικά τον Κολοσσό, που ανέκτησε το προβάδισμά του με 10-3 (55-53 στο 29’). Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «νησιώτες» να έχουν βραχεία κεφαλή (58-57).

Όπως αναμενόταν, η 4η περίοδος εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στα πρώτα λεπτά. Με τον Γουότσον να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ, οι Ροδίτες ξέφυγαν κάπως (65-61 στο 34’), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 5-0 (65-66).

Στην τελική ευθεία του ματς, οι παίκτες του Καντζούρη αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με μπροστάρη τον ασταμάτητο Γουότσον, έφτασαν στο +5 (75-70) με 79 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ο Λάνγκφορντ μείωσε (75-72) στα 49’’, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών κι έφτασαν στο τελικό 79-72.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 30-11, 41-31, 58-57, 79-72.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.