ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 102-89: Μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ της Basket League

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 102-89: Μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ της Basket League

Με τον Ντάριλ Μέικον να αναλαμβάνει δράση στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά την σειρά των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη με 102-89 στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικό ρυθμό είχε από νωρίς το παιχνίδι. Η ΑΕΚ μπορεί να «έχασε» γρήγορα με τραυματισμό τον Λάνγκφορντ, με τον Λοτζέσκι να μπαίνει στα… παπούτσια του. Ωστόσο και ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ ορεξάτος στην επίθεση, σουτάροντας καλά από την περιφέρεια, με τις δύο ομάδες να ήταν μαζί (15-13), στο πρώτο πεντάλεπτο. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο των ριμπάουντ και με μπροστάρη τον Τέρνερ έτρεξαν ένα 9-0 (15-22), μέχρι το 8’. Η «Ένωση» αντέδρασε με τον Γκίκα, αλλά το buzzer beater τρίποντο του Μπιτς διαμόρφωσε το 19-25 της πρώτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τη διαφορά στο +7 (25-32), μέχρι το 12’. Εκεί, η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά στην άμυνα και με τους Ματσιούλις και Χρυσικόπουλο έκανε επιμέρους σκορ 12-4, παίρνοντας το προβάδισμα (37-36), στο 16’. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε με τον Τέρνερ (39-40), αλλά ο Μέικον επέστρεψε πολύ «ζεστός» από τον πάγκο και με δικούς του πόντους έστειλε την «Ένωση» στο +7 (47-40), στο 18’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και πήγαν στα αποδυτήρια με το +6 (52-46).

Το καλάθι του Μορέιρα έστειλε την ΑΕΚ στο +8 (54-46) στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με κλεψίματα και τον Γκρίφιν με ένα 7-0 και μείωσε στον πόντο (54-53). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς ανέβηκε, με την «Ένωση» να ήταν σταθερά μπροστά χάρη στον Μέικον (67-61), μέχρι το 26’. Στη συνέχεια, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε σουτ από την περιφέρεια αρχικά για την ισοπαλία (69-69) και μετά για το προβάδισμα (71-72). Ωστόσο, στην τελευταία επίθεση ο Γκίκας έβαλε την ΑΕΚ ξανά μπροστά (73-72), στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να ήταν μαζί (79-79), μέχρι το 34’. Εκεί, η ΑΕΚ πίεσε ξανά στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ έκανε απανωτά λάθη και με τον Μέικον να «παίρνει μπρος» και να σουτάρει από… παντού, έκανε ένα 15-0 (94-79), μέχρι το 37’. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Αγγέλου έκανε διαχείριση και έφτασε στη νίκη με το τελικό 102-89.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 52-46, 73-72, 102-89

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.