ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών ποδοσφαίρου – Αναβάλλονται οι αναμετρήσεις

ΗΠΑ: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών ποδοσφαίρου – Αναβάλλονται οι αναμετρήσεις

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβάλλει τους αγώνες του Σαββατοκύριακου εξαιτίας του σκανδάλου με τις καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά από τον προπονητή τους.

“Αυτή η εβδομάδα, και μεγάλο μέρος αυτής της σεζόν, ήταν απίστευτα τραυματική για τους παίκτες και το προσωπικό μας, και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τον ρόλο που έχω παίξει”, δήλωσε η Επίτροπος του National Football Soccer League (NWSL), Λίζα Μπερντ.

Η αναβολή έγινε αφού η North Carolina Courage απέλυσε τον προπονητή Πολ Ρίλεϊ την Πέμπτη για αυτό που η ομάδα χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η απόλυση του Ράιλι ήρθε αφού ο ιστότοπος «The Athletic» ανέφερε λεπτομερή σεξουαλική κακή συμπεριφορά από τον 58χρονο Άγγλο που εκτείνεται σε πολλές ομάδες και πρωταθλήματα από το 2010. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν παίκτριες της ομάδας τις παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξανάγκασε μία εξ αυτών να κάνει σεξ μαζί του.

«Ο Πολ Ρίλεϊ απολύθηκε αμέσως, μετά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο σύλλογος, στηρίζει τις παίκτριες, οι οποίες έκαναν τις καταγγελίες και τις συγχαίρουμε που μοιράστηκαν με θάρρος τις ιστορίες τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η Αμερικανίδα διεθνής, Αλεξ Μόργκαν, η οποία αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ρίλεϊ, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των δύο παικτριών και είπε ότι προσπάθησε να τις βοηθήσει να καταθέσουν μια αναφορά στην διοργανώτρια αρχή. «Είμαι αηδιασμένη και έχω πάρα πολλές σκέψεις να μοιρασθώ αυτήν την στιγμή. Συμπέρασμα: Προστατέψτε τις παίκτριες σας. Κάντε ό,τι είναι σωστό, NWSL», έγραψε η Μόργκαν σε ανάρτηση της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρίλεϊ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζουν οι Sinead Farrelly και Meleana “Mana” Shim.

Ο Ράιλι ήταν ο δεύτερος προπονητής του NWSL που απολύθηκε αυτή την εβδομάδα αφού το πρωτάθλημα έλυσε το συμβόλαιο του προπονητή της Ουάσινγκτον, Σουίρτ Ρίτσι Μπερκ μετά από έρευνα για καταγγελίες για λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση.

Οι καταγγελίες πήραν μορφή χιονοστιβάδας, όταν χθες σε τηλεδιάσκεψη εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιρίστριες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν και να μοιραστούν τις δικές τους οδυνηρές ιστορίες.

Η απόφασή τους ήρθε μετά από σχεδόν δυο ώρες κοντά στα μεσάνυχτα: Η ένωση των παικτών θα ζητούσε από το πρωτάθλημα να ακυρώσει τους πέντε αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε οι αθλητές να έχουν «χώρο για να επεξεργαστούν αυτόν τον πόνο», ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των παικτών, η επίτροπος της National Football Soccer League ανακοίνωσε πως οι αγώνες αναβάλλονται και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Ερευνά έχει ξεκινήσει και η FIFA

Η FIFA ξεκίνησε την Παρασκευή μια έρευνα για τους ισχυρισμούς πολλών παικτών από το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον ενός προπονητή για αρκετά περιστατικά παρενόχλησης και σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που ανάγκασαν τη διακοπή του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών από τους παίκτες, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα δικαστικά όργανα της FIFA μελετούν ενεργά το θέμα και έχουν ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η FIFA θα έρθει σε επαφή με τα αντίστοιχα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του US Soccer και του NWSL, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις διάφορες ανησυχίες προστασίας και καταγγελίες για κατάχρηση που έχουν εγερθεί”, ανέφερε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.