«Ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε»

Σοκ επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού έπειτα από τη δημοσίευση υπόθεσης βιασμού 13χρονου κοριτσιού για την οποία κατηγορείται ο δύπ φορές «χρυσός» Γάλλος Ολυμπιονίκης, Γιανίκ Ανιέλ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υπέβαλε η κόρη ενός από τους πρώην προπονητές του Ανιέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του εισαγγελέα, τα γεγονότα αφορούν τα έτη 2014 -2016, όταν ο κολυμβητής ανήκε στον σύλλογο της Mulhouse.

Το σκάνδαλο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Γαλλία, με τον 29χρονο πρώην κολυμβητή να συλλαμβάνεται και τον εισαγγελέα της υπόθεσης να αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου ότι «ο Γιανίκ ομολόγησε, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός, δηλαδή ότι δεν τη βίασε».

Μετά το κατηγορητήριο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κολυμβητής κινδυνεύει πλέον με φυλάκιση έως και 20 ετών. «Όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας δέκα ετών, αυτό θεωρείται από το νόμο ως περίπτωση εξαναγκασμού», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Άνιέλ αποσύρθηκε από τις πισίνες το 2016, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 24 ετών. Κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 το χρυσό στα 200 μ. ελεύθερο και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο, καθώς και το ασημένιο με την ομάδα 4Χ200 μ. ελεύθερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2013, χώρισε με τον πρώην μέντορά του στη Νίκαια, Φαμπρίς Πελεράν και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στο επίπεδο απόδοσης που τον είχε κάνει έναν εξαιρετικό πρωταθλητή.