Φάμπιο Κοεντράο: Από άσσος του Champions League… επαγγελματίας ψαράς

Φάμπιο Κοεντράο: Από άσσος του Champions League… επαγγελματίας ψαράς

Αλλαγή 360 μοιρών για τον άσσο της Ρεάλ Φάμπιο Κοεντράο.

«Θέλω μια μέρα να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης…», έλεγε στα 15 του όταν ακόμη ήταν στις ακαδημίες της αγαπημένης του Ρίο Άβε και το 2011 οι μερένγκες τον αγόρασαν από την Μπενφίκα…

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έπαιξε πέντε σεζόν (2011-2015, 2016-2017) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Champions League, ενώ η τελευταία του σεζόν ήταν το 2020-2021 ως παίκτης της Ρίο Άβε (έπαιξε επίσης σε Μονακό και Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Στα 33 του πήρε την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και να γίνει ψαράς στα ψαροχώρια της Κασίνας και στην αγαπημένη του θάλασσα.

Με τα πρώτα σοβαρά λεφτά που κέρδισε από το ποδόσφαιρο αγόρασε ένα αλιευτικό (το οποίο μάλιστα πριν από κάποια χρόνια έσωσε 15 ψαράδες όταν το δικό τους σκάφος έπεσε σε κακοκαιρία και βούλιαξε) και τώρα μακριά από τις υποχρεώσεις σε προπονήσεις και αγώνες αποφάσισε να αφοσιωθεί ψυχή και σώματι στην αλιεία, έχοντας τρία πλοία στην κατοχή του (στα οποία απασχολούνται 45 ψαράδες) κι αγοράζοντας ένα τέταρτο το οποίο σε λίγες ημέρες θα βγει στη θάλασσα (μετά τις βελτιωτικές εργασίες που επέβλεψε ο ίδιος).

«Η ζωή στη θάλασσα δεν είναι ντροπή όπως θα σκεφτούν κάποιοι. Το ψάρεμα είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες και θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε όσους δουλεύουν εκεί. Κυρίως όμως η θάλασσα είναι πανέμορφη και τη χρειαζόμαστε», δήλωσε ο πρώην διεθνής Πορτογάλος άσος που δήλωσε πανευτυχής ως ψαράς.

«Όλη μου η ζωή ήταν η θάλασσα. Η θάλασσα και το ψάρεμα. Ήξερα ότι κάποια μέρα το ποδόσφαιρο θα τελειώσει και θα έπρεπε να βρω μια καινούργια κατεύθυνση στη ζωή μου, αλλά η δική μου ευτυχία είναι αυτή η βάρκα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα 15 του ονειρεύονταν να παίξει στην Ρεάλ και τα κατάφερε 8 χρόνια αργότερα… Στα 33 του δηλώνει ότι «φτάνοντας στα 40 μου θέλω να έχω ένα στόλο από 10 αλιευτικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.