Η ζωή του Βεζυρτζή, η Νέα Δημοκρατία και τα «κονέ» με τον Σαββίδη

Η ζωή του Βεζυρτζή, η Νέα Δημοκρατία και τα «κονέ» με τον Σαββίδη

Έκπληξη προκάλεσε σε κάποιους η ενεργή ανάμιξη του Νίκου Βεζυρτζή και μάλιστα ως προέδρου της ΠΑΕ, στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Το μυαλό ορισμένων κατευθύνθηκε αυτόματα στη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, που πρόσφερε με την παρουσία του στην ομιλία του, στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Απόστολο Τζιτζικώστα και παράλληλα, στη συμμετοχή του Βεζυρτζή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας επί τριών συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων. Ο συνειρμός, ωστόσο, είναι λανθασμένος. Ο συνδετικός κρίκος των δύο ανδρών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άνθρωπος που συνεργάζεται με τον Σαββίδη στις επιχειρήσεις του με τα καπνά και φίλος του νέου προέδρου… 

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων, διότι με αφορμή τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου οι δύο άνδρες είχαν ιδιαίτερη συνομιλία στο ξενοδοχείο όπου κατέχει ο Σαββίδης, το «Μακεδονία Παλλάς». Δύο ημέρες αργότερα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σουίτα του επιχειρηματία στην Τούμπα και θα παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΟΚ – Πλατανιάς, που έληξε με 1-0. Ο Νίκος Βεζυρτζής, λοιπόν, αναλαμβάνει ενεργό διοικητικό ρόλο εντός του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ ύστερα από τις «ευλογίες» που έλαβε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη

Η πετυχημένη θητεία στον ΠΑΟΚ

Το όνομά του, ωστόσο, είναι συνυφασμένο με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ για δύο σοβαρούς λόγους. Κατά πρώτον, διότι δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα, το οποίο κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων κόντρα στη Σαραγόσα και κατά δεύτερο, επειδή η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου φέρει και τη δική του υπογραφή. Όλοι θυμούνται τους σούπερ σταρς που έφερε στην ομάδα, αλλά και το μόνιμο παράπονό του ότι ενώ είχε συμφωνήσει με το Νίκο Γκάλη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στάθηκε εμπόδιο στη μεταγραφή του… Όπως όλοι θυμούνται το γεύμα που είχε παραθέσει παραμονές του τελικού στη Γενεύη, ζητώντας επιτακτικά την κατασκευή κλειστού γηπέδου. Προσφέροντας μάλιστα, ως χώρο την δωρεά του αδελφών Δεδέογλου, του αείμνηστου Γιάννη και του Θανάση, του «Αμερικάνου».

Η ανάμιξή του με το ποδόσφαιρο

Αναπόφευκτα, τοποθετείται σε περίοπτη θέση στη λίστα των «μπασκετανθρώπων», με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να κάνουν σύνθημα το όνομά του και λησμονείται η ανάμιξή του με την ποδοσφαιρική ομάδα. Πριν από περίπου 40 χρόνια αναμίχθηκε με τα ποδοσφαιρικά θέματα, όπου βρέθηκε δίπλα στον αείμνηστο Γιώργο Παντελάκη ως έφορος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Το πρώτο σημαντικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον ίδιο ήταν η δικαστική διένεξη με τον διαιτητή Λίτσα, ο οποίος διεύθυνε το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό το έτος 1980. Ο παράγοντας κατέθεσε εις βάρος του ρέφερι μήνυση για άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα… Τέσσερα χρόνια αργότερα αναμιγνύεται και με τον ερασιτέχνη, που είχε ως «αιχμή του δόρατος» το μπάσκετ όπου παρέμεινε μέχρι το 1993.

Η πτώση του Βεζυρτζή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η πτώση του Νίκου Βεζυρτζή, καθώς η αντιπροσωπεία γνωστής μάρκας αυτοκινήτων που κατείχε, πτώχευσε. Μαζί και τα όνειρά του για ακόμα υψηλότερες φιλοδοξίες για την ομάδα της καρδιάς του. Με «κρύα καρδιά» παράδωσε την προεδρία του ΤΑΚ στον Απόστολο Οικονομίδη και αφού πρώτα είχε έρθει η απώλεια του πρωταθλήματος, εν τούτοις, επέστρεψε στα διοικητικά δίπλα στον τότε μεγαλομέτοχο Γιώργο Μπατατούδη. Ανάλαβε το 1999 αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον οποίο «καθάρισε» για να φέρει τον Ολλανδό Άρι Χάαν. Επτά χρόνια αργότερα τον συναντάμε πάλι στην ΠΑΕ, όταν μαζί με τον Οικονομίδη προσπάθησαν να «ορθοποδήσουν» την ομάδα λαμβάνοντας και το περίφημο δάνειο 2,2εκ. ευρώ από την Εθνική τράπεζα. Το καλοκαίρι του 2007 παρέδωσε την «σκυτάλη» στη διοίκηση Ζαγοράκη, ωστόσο, υπάρχει πικρία για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη. 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.